Meikkisiveltimet – käyttö ja puhdistus

Meikkisiveltimien valinta

Laadukkaat meikkisiveltimet ovat avain onnistuneeseen meikkiin. Mutta mitä siveltimiä tarvitsee ja kuinka niitä tulee huoltaa? Mitkä ovat tarpeellisimmat ja käyttötarkoitukseesi sopivimmat välineet? Seuraavassa katsaus meikkisiveltimien maailmaan.


Siveltimien valinta

Hyvät ja laadukkaat meikkisiveltimet auttavat saavuttamaan ammattimaisen lopputuloksen. Kun sijoitat laadukkaisiin siveltimiin, muista myös huolehtia niistä. Hyvin hoidettuina ne nimittäin kestävät vuosikausia. Siveltimet voivat olla aitokarvaisia tai synteettisiä. Aitokarvaiseen siveltimeen tarttuu paremmin puuterimaiset tuotteet. Luomivärille sopii siis paremmin aitokarvainen sivellin ja meikkivoiteelle synteettinen sivellin. Aitokarvainen sivellin imee nestemäisen meikin itseensä, mutta synteettisellä siveltimellä meikki ikään kuin liukuu iholle.

Meikkisiveltimet pohjan tekemiseen

Meikkisiveltimien puhdistus

Se, minkälaisella meikillä meikkipohjasi teet, määrittelee sivellintarpeesi. Alla oleellisimmat välineet meikkipohjan luomiseen:

Meikkivoidesivellin

Meikkivoidesiveltimellä meikki sanan mukaisesti sivellään kasvoille pieni alue kerrallaan. Meikkivoidesivellin sopii kaikille paitsi puuterimaisille meikkityypeille. Meikkisieniin verrattuna, meikkivoidesiveltimen kanssa ei ole vaaraa siitä, että meikkiä menisi hukkaan. Tämän on Misaij myös testannut. Pohjasta saa peittävän ja lopputulos on ammattimainen.

Puuterisivellin/vippa

Se, käytätkö sivellintä vai vippaa puuterin levitykseen riippuu haluamastasi lopputuloksesta. Tarkoituksena joka tapauksessa on meikin “kiinnitys”. Vipalla saat napakamman ja mattapintaisemman tuloksen, puuterisiveltimellä ilmavamman ja luonnollisemman näköisen viimeistelyn.

Poskipunasivellin

Poskipunasiveltimen tulee olla tarpeeksi iso, jotta siihen saa tarpeeksi väriä. Kooltaan poskipunasivellin on kuitenkin puuterisivellintä pienempi. Maun mukaan näitä löytyy sekä karvat pyöreäksi että viistoksi muotoiltuina. Poskipuna levitetään siveltimella poskipään korkeimpaan kohtaan.

Meikkivoidesivellin
Kuva: Saija/Misaij

Meikkisienet, kuten Beauty Blender

Meikkisieniä käytetään nestemäisen meikkivoiteen levittämiseen. Meikkisienellä saat tasaisen ja parhaimmillaan kuulaan pohjan. Beauty Blender ja muut samantyyppiset meikkisienet toimivat niin, että sieni kastellaan veden alla ennen käyttöä ja puristetaan kuivaksi. Vasta tämän jälkeen levitetään meikkivoide painelemalla sientä iholle. Kun meikkisieni on kostutettu, ei se ime meikkivoidetta itseensä niin paljon. Jos olet huolissasi siitä, että meikkivoidettasi menee hukkaan, on meikkisivellin parempi vaihtoehto.

Mineraalimeikkisivellin

Mineraalipuutereille suositellaan käytettäväksi omaa kabukisivellintä. Kabukisivellin on pehmeä ja tiheä ja se vapauttaa meikkiä ihollesi juuri sopivan määrän. Meikki levitetään iholle buffaten, eli pyörivin liikkein. (Mineraalimeikkeihin voit tutustua lisää täällä.)


Meikkisiveltimet silmämeikille

Parhaat meikkisiveltimet

Täydellisen silmämeikin saat helposti aikaan oikeilla välineillä. Oleellisimmat välineet silmämeikin tekemiseen ovat hyvät luomivärisiveltimet. Näitä kannattaa hankkia ainakin kaksi. Toinen vaaleille sävyille ja levitykseen, toinen häivytykseen. Legendaarisen maineen ovat saavuttaneet esimerkiksi MACin siveltimet 217 ja 239, joita myös Misaij voi lämpimästi suositella. Lisäksi kulmakarvojen meikkaamisen olisi hyvä olla oma sivellin ja meikkausmieltymystesi mukaan, mahdollisesti tarvitset myös siveltimen eyelinerille. Eyelinerin levittämiseen tarkoitetut rajaussiveltimet ovat ohuita ja teräväkärkisiä. Viistopäisellä ja jäykällä harjalla taas saat meikattua kulmakarvasi ojennukseen.

Luomivärin levityssivellin, eli varjostussivellin

Tällä välineellä tehdään varjostukset silmän ulkonurkkaan ja alaluomelle. Sivellin on muodoltaan litteä, sen tulisi olla napakka ja hieman pyöristetty.

Häivytyssivellin

Häivytyssiveltimellä on nimensä mukaisesti tarkoitus häivyttää luomivärin varjostuksen reunat pehmeiksi. Sivellin on varjostussivellintä leveämpi ja karvat ovat pidempiä ja se on varjostussivellintä pulleampi. Tällä siveltimellä voi myös levittää vaaleampia sävyjä koko luomelle.

Luomivärisivellin
Kuva: Saija/Misaij

Meikkisiveltimiä on olemassa paljon eri tarkoituksiin, mutta yllä on listattu ne joilla pääset jo pitkälle.

Muista, että halutessasi voit toki käyttää myös sormiasi esimerkiksi meikkivoiteen levittämiseen, mutta muista tuolloin ehdottomasti hygieenisyys. Tärkeää on myös pestä siveltimet riittävän usein, josta lisää alla.

Siveltimien puhdistus

Siveltimien puhdistus ja huolto on erittäin tärkeää bakteerien kasvun ehkäisemiseksi. Likaisilla siveltimillä voi aiheuttaa iholle finnejä ja infektioita. Hyvin huolletut siveltimet myös kestävät käytössä pidempään, joten niistä huolehtiminen on tärkeää. Siveltimet tulisi pestä siis noin kerran viikossa, mutta nestemäistä meikkiä levitettävät siveltimet tulisi pestä joka käytön jälkeen. Saippuana (varsinkin aitokarvaisille siveltimille) tulisi käyttää hellävaraista oliiviöljystä tehtyä marseillesaippuaa. Synteettiset siveltimet voi pestä esimerkiksi syväpuhdistavalla shampoolla. Toimi näin:

  1. Kostuta sivellin vedellä. Varo kuitenkin liimaosia ja vartta, ettei kiinnitys pääse löystymään ja ettei varsi mene huonoksi.
  2. Hiero sivellintä joko marseillesaippuaan tai kämmenelle annosteltuun shampooseen.
  3. Hiero sivellintä kämmeneesi kunnes siveltimestä ei enää irtoa väriä.
  4. Huuhtele huolellisesti ja muotoile siveltimen harjakset takaisin muotoonsa.
  5. Aseta sivellin kuivumaan lappeeltaan joko pyyhkeen tai talouspaperin päälle. Mikäli kuivatat siveltimesi pystysuunnassa, harjakset aukeavat ja vesi myös pääsee valumaan siveltimen varteen. Tämä löystyttää liimauksen ja sivellin menee pilalle.

Jos käytät meikkisi loihtimiseen meikkisientä, voit käyttää joko merkin omaa puhdistusainetta tai nestemäistä vaahtoavaa kasvojen puhdistusainetta. Puristele sientä niin, että se imee puhdistusainetta itseensä. Huuhtele juoksevan veden alla meikkisientä pumpaten, kunnes vesi on kirkasta eikä meikkiä enää irtoa. 

1 Kommentti
  1. mielestäni tämä artikkeli on täynnä virheellistä tietoa. todellisuudessa siveltimiä ei tarvitse omistaa kuin kaksi kappaletta. Opetelkaa ihmiset käyttämään niitä siveltimiä niin ei tarvitse olla kymmentä kappaletta erilaisia. Näin myös maailma pelastuu

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.