Hotel AX taidebrunssi

Taidehotelli AX avautui Helsingin Jätkäsaareen toukokuussa 2022. Misaij kävi kokeilemassa lokakuun alussa hotellin uutta taidebrunssia, joka tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-14. Hinta on 32€ / henkilö.

Hotel AX taidebrunssi

Brunssi tarjoiltiin katutason alapuolella sijaitsevassa tilassa. Brunssin tarjontaan kuului perinteisesti mm. puuroa, leikkeleitä ja juustoa. Itse leivotut bagelit toivat vaihtelua tarjontaan ja focaccia oli kuulemma hyvää. Gluteenitonta leipää sai pyytämällä. Tarjolla oli kahta erilaista salaattia, hedelmiä, kuten ananasta ja vesimelonia, dippivihanneksia ja hummusta sekä jogurtteja ja ihanaa (gluteenitonta!) granolaa. 

Hotel AX taidebrunssi Lämpimiä tarjottavia olivat maalaismunakas, munakokkeli ja chili-fenkolibratwurstia, jotka kaikki olivat valitettavasti hyvin lopussa. Tarjolla oli myös lämmintä kikhernevuokaa.

Jälkiruokapöydästä löytyi pannukakkua (tämäkin oli lopussa). Hillot olivat itse tehtyjä ja erityisesti omenahillo sai kehuja. Tarjolla oli myös rocky road-paloja, skonsseja ja omenapiirakkaa. Gluteeniton anti oli vegaaninen brownie ja pyytämällä oli tarjolla jäätelöä.

Juomien osalta löytyi kurkkuvettä, mehuja ja ihanaa tyrnishottia, kahvia ja teetä luonnollisestikaan unohtamatta. Halutessaan brunssia sai täydennettyä prosecco-lasillisella, Mimosalla tai Bloody Marylla.

Tunnelma oli mukava ja taustalla soi jazz. Vaikka tila oli alakerrassa, oli kierreportaiden alue avoin ylemmän kerroksen kattoon asti, joten tilaan riitti myös luonnonvaloa. Brunssin erikoisuutena ja hauskana lisänä on mahdollisuus taiteilla itse. Taidetarvikkeiden käyttö kuuluu nimittäin brunssin hintaan! Yläkerrassa baaritiskin vieressä on iso pöytä, jolta löytyy erilaisia kyniä ja maalaustarvikkeita. Hauskaa olikin katsoa muiden tekemää taidetta: pöydällä oli useita vihkoja, jotka olivat täynnä pieniä taideteoksia. Taidetta näkyi runsaasti myös hotellin aulatilan seinillä.

Kaiken kaikkiaan Hotel AXin taidebrunssi oli hyvä, joskin alakerran tilasta huokui ”hotelliaamiaisen” tunnelma. Monet ruoat olivat loppu ja lisää sai odottaa pitkään. Plussaa kuitenkin ihanasta palvelusta ja ehdottomasti mahdollisuudesta saada taiteilla itse.

Lisää ravintolavinkkejä löytyy Misaijn Lifestyle-sivuilta.

1 Kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.