Coron Filippiinit Matkailu | Tekemistä ja vinkkejä

Coron-filippiinit-matkakohde

Coron Filippiinit, on Palawanin maakunnassa, Busuangan saarella sijaitseva pieni kaupunki. Meri Coronin ympärillä tarjoilee upeita kohteita monenlaiselle matkaajalle. Se tunnetaan varsinkin hylkysukelluskohteistaan, joista voi löytää toisen maailman sodan aikaan upotettuja japanilaisia sotalaivoja. Alueella on myös paljon matalan veden koralleja, joten snorklaustaidoillakin pääsee ihastelemaan upeita vedenalaisia maailmoja. Lisäksi toinen toistaan ihanammat saaret valkohiekkaisine rantoineen lumoavat matkailijan kauneudellaan. Matkustimme Coroniin helmi-maaliskuussa 2019, se oli yksi useammista kohteistamme Filippiinien matkallamme, josta voit lukea lisää täältä.Saapuminen Coroniin

Coroniin pääsee Manilasta suorin lennoin, lentoaika on reilun tunnin. Me valitsimme Cebu Pacific yhtiön lennon, joka oli kaikin puolin hyvä kokemus. Lennolla oli hyvä tunnelma, matkustajia oli ympäri maailman ja kaikilla tuntui olevan mukavaa. Hauska lisä lennolla oli myös henkilökunnan vetämä tietovisa, josta matkustajat voivat voittaa pieniä palkintoja. Lentokone oli pieni potkurikone, jonka laskeutuminen oli itsessäänkin kokemus. Kone pujotteli kauniiden vuorten välistä Busuangan pikkuruiselle lentoasemalle, jossa koneesta käveltiin jalan terminaaliin, eikä matkatavaroita odoteltu hihnojen ääressä, vaan ne tuotiin puiselle tiskille miesvoimin. Kentältä olimme varanneet kimppakyydin Coronkin kaupunkiin, tämäkin toimi hyvin; kuljettaja odotti meitä heti terminaalin ulkopuolella ja matka taittui mukavasti aina majapaikan ovelle asti.

Manila-Coron-lento
Lentokone Busuangaan Manilasta

Vaihtoehtoisesti Coroniin pääsee Manilasta myös laivalla, joka taittaa matkan 11 tunnissa, tästä meillä ei kuitenkaan ole henkilökohtaisia kokemuksia. Lisäksi El Nidon suunnasta Coroniin kulkee lauttoja, joiden matka-aika on noin neljä tuntia. Me jatkoimme matkaamme Coronista El Nidoon juurikin tällä lautalla.

Nähtävää ja tekemistä Coron Filippiinit

Coron Filippiinit on pieni kaupunki, josta matkaajalle löytyy kuitenkin mukavasti palveluita; pieniä puoteja, majapaikkoja ja ravintoloita. Lisäksi lähes kaikki on hyvin kävelymatkan päässä. Tietty, jos nopeammin haluaa edetä tai jalat kaipaavat lepoa, tuktuk-kyytejä on tarjolla runsaasti. Satama-alueella löytyy myös tori ja pienehkö ostoskeskus, jossa myynnissä muun muassa matkamuistoja.

Mount Tapyas

Näkymä mt tapyas

Yksi suosittu kohde Coronin kaupungissa on Mount Tapyas. Tältä kukkulalta avautuvat upeat näkymät niin Coronin kaupunkiin kuin sen yli merelle ja saaristoon. Vaikka sisäänpääsymaksua ei ole, on kokemuksen eteen nähtävä hieman vaivaa. Ylös pääsemiseksi on nimittäin kivuttava melkoinen ylämäki lukuisine portaineen, joita reitin varrella riittää useita satoja. Kuuma ja kostea ilmasto antavat retkeen ”mukavan” lisähaasteen. Varaa siis riittävästi vettä, aurinkorasvaa ja hyvät kengät. 😊

Coron mount tapyas
Coron kyltti huipulla

Huipulta löydät näköalatasanteen lisäksi suuren CORON kyltin ja suuren ristin. Me kipusimme ylös hieman ennen auringon laskua niin, että ehdimme ihastella näkyä valossa ja istahdimme sitten alas seuraamaan upeaa auringonlaskua pienten eväiden parissa. Suosittelen lämpimästi!

Saarihyppelyt Coron

Saarihyppelykohde-Coron

Matkaajan kannattaa kuitenkin suunnata merelle, mikäli mielii upeiden merellisten kohteiden äärelle. Coronissa, kuten lukuisissa muissa Filippiinien matkakohteissa, järjestetään päivän pituisia saarihyppelyreissuja. Voit varata täysin oman veneen ja kohteet, minne haluat tai ostaa paikan veneestä, jossa on muitakin reissaajia ja, jolla on ennalta määritellyt kohteet. Me valitsimme vain jälkimmäisiä, eli jaettuja retkiä, lähinnä alkuun hinnan perusteella. Nämä olivat paljon edullisempia verrattuna yksityiseen veneeseen.Myöhemmin ajateltuna, valitsisimme kyllä edelleen jaetut retket, vaikka yksityiseen olisikin varaa; Veneissä tapasi upeita ihmisiä ja tunnelma oli rento sekä iloinen. Lisäksi yhteisreissulla eri kohteiden vierailumaksut ja upea lounas sisältyvät hintaan. Kävimme Coronissa kahdella eri reissulla ja sattumalta samassa veneessä oli molemmilla kerroilla Yhdysvalloissa nykyisin asuva Filippiiniläisperhe. Heiltä kuulimme hienoja tarinoita niin Filippiinien historiasta, tavoista, paikoista kuin kulttuurista.

unelmarantakohde

Retkiä on lukuisiin kohteisiin, ja yleensä matkaaja laitetaankin valitsemaan aakkoslistalta, mille reissulle mielii (Tour A, Tour B, Tour C, jne..) Kannattaakin tutustua eri reitteihin ja valita niiden perusteella itseään puhuttelevin vaihtoehto. Netistä löytyy paljon keskusteluja siitä, mikä vaihtoehto olisi paras, mutta itsellä ainakin meni pää sekaisin niitä lukiessa, sillä toki mielipiteitä on yhtä monta kuin matkaajaakin. Fiiliksen ja itseä houkuttelevien kohteiden mukaan siis! Reissuja on myynnissä suoraan netissä, majapaikoissa sekä matkanjärjestäjien myyntipisteistä, joita kaupungista löytyy useampia.

rantakohde-filippiineillä

Me ostimme omamme suoraan matkanjärjestäjältä, jota majapaikkamme suositteli. Hintakin oli mielestämme erinomainen, 1300-1500 PHP (tällä hetkellä n.24-27€) kokopäivän reissusta, johon kuuluisi myös paikallinen opas, snorklausvälineet, lounas ja puhdas vesi. Muista ottaa saarihyppelyreissulle todella vahvaa aurinkorasvaa ja mahdollisesti tekninen t-paita peittämään selän snorklatessa. Itse paloin melko pahasti 50 tason suojasta huolimatta.

Coronin saarihyppelykohteista voit lukea lisää tulevassa postauksessa!

Majoitus ja ruokailu Coron Filippiinit

Coron-pääkatu
Coronin pääkadulla

Vaihtoehtoja majoitukseen riittää ja eritasoisia paikkoja löytyy laidasta laitaan. Itse löysimme erinomaisen hinta-laatusuhteen Bay Area Lodgesta ja voimme sitä lämpimästi suositella, jos et vaadi majoitukseltasi suurta luksusta vaan simppeliä toimivuutta. Huone oli yksinkertainen, mutta sieltä löytyi kuitenkin kaikki tarvittava ja se oli hyvin siisti. Nukuimme oikein hyvin. Huoneen edessä oli yläkertalaisille yhteinen parveketasanne, jossa jokaista huonetta kohden pöytä ja tuolit. Maistuva aamiainen tuotiin tälle pöydälle sovittuun aikaan. Illalla piti vastaanotossa kertoa, minkä aamupalamenun seuraavaksi aamuksi haluaa ja mihin aikaan. Majoitus sijaitsi pääkadulla, josta oli helppo liikkua joka suuntaan.

Coron Bay Area Lodge
Coron Bay Area Lodge parveke 

Myös ravintoloita riitti ja söimme hyvin. Suosittelen Tripadvisorin käyttöön, tätä kautta löysimme hyviä paikkoja, joissa nälkä lähti. Valitettavasti en kirjannut ylös kaikkia paikkoja missä kävimme, mutta ainakin seuraava vinkki jäi mieleen. Jos drinkit ihanalla näköalalla maistuvat, niin suuntaa Levine’s ravintolan yläkertaan, maisemat olivat upeat. Lisäksi saarihyppelyillä tarjotut lounaat olivat oikein maistuvia! Paikallista ruokaa, grillattua kalaa, hedelmiä ja lisukkeita. Varmista siis, että reissuusi kuuluu lounas. Nälkä varmasti päivän mittaa yllättää ja, mikä parasta saat nauttia lounaasta, mitä upeammilla rannoilla.

saarihyppelyt-ruoka
Lounasta saarihyppelyllä

Coron Filippiinit, summattuna aivan mahtava kokemus. Oletko sinä käynyt täällä tai haluaisitko mennä? Kommentoi alla. 😊

Lue lisää matkajuttuja Misaijn lifestyle -osiosta!Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.