Hanikan luontopolku

Korona-ajan ansiosta vapaa-ajan harrastuksiin jäi pysyvästi luontokohteissa vierailu. Pääkaupunkiseudulta ja sen lähistöltä löytyy useita upeita kohteita, joihin voi lähteä rentoutumaan ja nauttimaan luonnon rauhasta. Tässä Misaijn kokemukset kohteesta Hanikan luontopolku.

Hanikan luontopolun kalliot

Hanikan luontopolun kalliot. Kuva: Saija/Misaij

Hanikan luontopolku sijaitsee Espoossa Soukan seudulla. Luontopolun pituus on noin 5 km ja sen varrelle mahtuu moni-ilmeistä luontoa. Luontopolku on saavutettavissa sekä autolla (lähistöltä löytyy muutama parkkipaikka) että julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi bussilla 145 pääsee Matinkylästä Suinonsalmeen.

Reitti on vaihteleva, siinä on muutamia nousuja, paljon pitkospuita, kalliota ja juurakkoisia polkuja kivineen. Kesällä täällä on myös paljon mustikkaa tarjolla. WC:tä tai erillistä nuotio- tai eväspaikkaa ei tältä reitiltä löytynyt. Reitti oli kuitenkin mukava ja sen kävelyyn meni noin 1,5-2 tuntia. Reitin varrelta löytyy 14 erilaista infotaulua, jotka tarjoavat sopivasti mielenkiintoista lisätietoa, esimerkiksi suopursuista ja viikingeistä, lepakoista ja hiisistä. 

Hanikan luontopolun pitkospuita

Pitkospuita luontopolulla. Kuva: Saija/Misaij

Hanikan luontopolku on miellyttävä ja hyvin merkitty luontopolku, vaikka joissain kohdissa meinasimme mennä väärää reittiä. Eräässä kohdassa pitää esimerkiksi ylittää autotie ja reitin jatkumista tien toisella puolella ei ole kovin selkeästi merkitty. Parasta antia: 3000 vuotta vanhat pronssikautiset hautaröykkiöt, Hanikan siirtolohkare, pitkospuut ja itse luonto. Hanikan luontopolku tarjoaa myös merellisyyttä, mahdollisuuden poiketa lintutornille ja kallioita, joissa on jääkauden jälkiä ja muinaisrannan. Misaij suosittelee!

Hanikan luontopolun ruska

Luontopolun ruskaa. Kuva: Saija/Misaij

Lue lisää vapaa-ajanjuttuja Misaijn Lifestyle-sivuilta.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.