Vaatekaapin syyssiivous | 3 vinkkiä

vaatekaapin syyssiivous

Vaatekaappi täynnä tavaraa, mutta ei mitään päällepantavaa?

Tässä monen tyylitietoisen kohtaama ongelma. Vaatekaapin syyssiivous voi olla avuksi! Lue 3 vinkkiä vaatekaapin syyssiivoukseen ja järjestelyyn talven varalle.


1. Rakastaa, ei rakasta

Vaatekaapin uumenista löytyy varmasti paljon niin rakkaita luottovaatteita kuin kivoja perusasuja. Totuus kuitenkin on, että harvoin käytämme kaikkia omistamiamme vaatteita ja aika ajoin on hyvä käydä koko vaatekaappi läpi. Ota jokainen vaate kerrallaan harkintaan ja pohdi, rakastatko sitä, käytätkö sitä aktiivisesti ja kuvaako se vielä tyyliäsi? Muista, että jos et ole käyttänyt jotain vaatetta aikoihin, tuskin tuletkaan käyttämään sitä. Karsi siis reilusti turhat pois. Jos suoraan kierrätykseen vienti tai pois heittäminen tuntuu pahalta, pakkaa harkintalaatikko, siirrä se varastoon ja käy läpi uudelleen muutaman kuukauden kuluttua. Tämä auttaa ymmärtämään tuleeko näitä vaatteita ikävä. Hyväkuntoiset vaatteet voi toki myös laittaa myyntiin, esimerkiksi eri nettikirppiksille, toisinaan korvauksen saaminen tuotteesta, jota ei enää käytä, auttaa päästämään siitä irti.

2. Kesä komeroon

Valitettavasti kesä alkaa olla lopuillaan. Kerää siis vaatekaapin siivouksen yhteydessä kesäisimmät vaatteet pois viemästä tilaa. Pakkaa esimerkiksi käteviin sängynaluslaatikoihin ja laita odottamaan kesää 2018. Käy samalla paksummat talvivaatteet läpi, ennen vaatekaappiin sijoittamista. Pohdi ovatko ne vielä relevantteja ja pese tarpeen mukaan, näin talvivaatteet ovat valmiita päällepantaviksi kylmien säiden saavuttua. Kun vaatekaappi on tyhjillään, on hyvä aika myös siivota ja pyyhkiä sen pinnat, ovet ja kahvat. Hanki lisäksi tuoksupussi ja aseta se vaatekaapin takaosiin, ihanat tuoksut tuovat pirteyttä talven pukeutumiseen.


3. Asukokonaisuudet kokoon

Järjestelmällisen ja toimivan vaatekaapin saavuttamiseksi on hyvä miettiä miten vaatteet asettelee takaisin paikoilleen. Kauluspaidat, bleiserit ja muut helposti rypistyvät on hyvä asettaa henkareille roikkumaan. Jos tilaa on myös paksut villapaidat ovat selkeämmin esillä ripustettuina. Topit, paidat ja housut sopii viikata tai rullata. Mieti asukokonaisuuksia valmiiksi, kun järjestät vaatekaappia. Samanhenkiset vaatteet on hyvä sijoittaa samalle puolelle, ylä- ja alaosat eri tasoille, näin asukokonaisuuksien luonti on helpompaa. Myös värien mukaan asettelu auttaa asukokonaisuuksien luomisessa. Selkeämmän ja toimivan vaatekaapin rakentamiseksi housut on hyvä asetella pystysuuntaisesti niin, että näet ne kaikki yhdellä silmäyksellä, pinojen sijaan. Myös paidat voi rullata ja laittaa vaatekaappiin siten, että useampi on näkyvillä samalla kertaa, tämä helpottaa asun kokoamista nopeasti.

Vaatekaapin syyssiivous

Hyvin järjestelty ja vain aktiivisesti käyttämiäsi vaatteita sisältävä vaatekaappi auttaa pukeutumisessa, varsinkin talven pimeinä aamuina. Käytä siis hetki aikaa pohtiaksesi tosissaan mitä vaatteita käytät, mitä asukokonaisuuksia niistä voi luoda ja onko vaatekaapin järjestys selkeä. Vaatekaapin syyssiivous auttaa sinua myös hankkiessasi uusia vaatteita, ymmärrät paremmin mitä tarvitset ja mitkä tuotteet yhdistyvät kauniisti jo omaamiisi vaatteisiin.

NY sport female 2017 300x250

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.