Tallinnan ravintolat

Tallinna ravintolat

Tallinna on loistokohde pienelle irtiotolle viikonloppureissun tai päiväristeilyn merkeissä. Kaupungista löytyy tasokkaita ravintoloita ja ihania kahviloita, jotka kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan antimistaan. Tallinnan ravintolat tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja, joten valinnanvaraa riittää. Tässä lyhyt listaus hyväksi koetuista vanhassakaupungissa sijaitsevista Tallinnan ravintoloista:

Tallinnan ravintolat | Chocolatier Pierres

Tallinnan kahviloita

Ihastuttava Vene kadun sisäpihalla sijaitseva kahvila on persoonallinen ja mielenkiintoisesti sisustettu. Paikan terassi on ihana. Kahvilassa on tarjolla on kahveja ja herkullisen näköisiä leivonnaisia sekä esimerkiksi isoja (kuvanmukaisia) uunivoileipiä, joka kuuleman mukaan oli maukas. Listalta löytyi myös gluteenittomia leipiä! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka viihtyisän sisäpihalla sijaitsevan terassinsa ansiosta.

Tallinna kahvila


Tallinnan ravintolat | Leib Resto ja Aed

Ravintola Leib Resto ja Aed

Tämä Tallinnan ravintola oli ehdottomasti upea löytö. Tänne ei helposti vahingossa eksy, koska se sijaitsee rauhallisella sisäpihalla vanhankaupungin laidalla. Koko piha-alue on kuin ihana pieni keidas ja ravintola vaikutti laadukkaalta heti ensisilmäyksellä. Puitteet ovat tässä paikassa kohdillaan eikä ruokakaan tuottanut pettymystä. Valitsimme klo 15-17 tarjoiltavasta grillimenusta (joka siis oli vain hieman supistetumpi versio ravintolan koko menusta) taimen- ja maksa-annokset.

Smoked Trout Leib Resto ja Aed

Maksa-annos Leib Resto ja Aed

Savustettu taimenfilee tarjoiltiin uusien perunoiden ja kurkkusalaatin kanssa. Kala oli juuri sopivasti savuinen ja kurkkusalaatti toi annokseen raikkautta. Ja maksa-annos, se oli kuulemma täydellinen. Tunnelma ravintolassa oli leppoisa, palvelu oli hyvää ja huomioivaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ravintola!

Tallinnan ravintolat | Väike Rataskaevu 16

Ravintola Väike Rataskaevu

Yksi Tallinnan suosituimmista ja Tripadvisorissa hehkutetuimmista ravintoloista on Rataskaevu16. Mikäli ravintolaan mielii syömään, on pöytävarauksen kanssa oltava ajoissa liikkeellä. Tiedustelin itse pöytää kaksi viikkoa etukäteen, mutta ravintola oli täyteen varattu. Minulle ehdotettiinkin, että varaisin pöydän Rataskaevun pikkuveliravintolasta Väike Rataskaevusta, joka sijaitsee kulman takana isoveljestään. Menu on aivan täysin sama ja sama henkilökuntakin palvelee molemmissa ravintoloissa. Varasin pöydän siis täältä.Ehkä koska ennakko-odotukset olivat niin korkealla, oli ruoka pienoinen pettymys. Alkupalaksi nauttimamme vuohenjuusto- ja kanakeittoannokset olivat hyviä, mutta eivät loistavia.

Rataskaevu16 pikkuveli

Pääruokani portobellosieni tuorehernepyreen ja parsan kanssa oli kyllä hyvä, mutta grillatun porsaan sisäfileen kanssa tarjoiltu perunakakku oli palanut ja liian suolainen. Gluteeniton leipä oli hieman kuivaa. 

Väike Rataskaevu

Väike Rataskaevu16

Voisin silti kokeilla ravintolaa uudelleenkin. Ruoka oli perushyvää ja erittäin kohtuuhintaista ja palvelu oli mitä loistavinta!

Tallinnan ravintolat | Pegasus

Tallinnan ravintolat

Ravintola Pegasus sijaitsee vanhankaupungin reunalla ja täällä tuli nautittua lounasta. Oma annokseni, parsarisotto, oli erittäin hyvää ja naudan sisäfilee oli kuulemma myös erittäin hyvää. Gluteeniton leipä oli myös maukasta. Palvelu oli ystävällistä. Ravintola Pegasus saa ehdottomasti hyvät suositukset. Kyseessä on tasokas ravintola, jonka laatuun on helppo luottaa.

Pegasus Tallinna

Ravintola Pegasus

Tallinnan ravintolat | Yhteenveto

Mieleenpainuvimman kokemuksen tarjosi ehdottomasti Leib Resto ja Aed. Vaikka ravintola oli ainoa, joka ei tarjonnut gluteenitonta leipää (gluteenittomus ruoan suhteen otettiin kuitenkin huomioon), oli miljöö ja ruoka sen verran upeita, että tänne on päästävä toistekin.

Osallistu keskusteluun alla! Aiheena Tallinnan ravintolat, kerro oma suosikkisi! Tutustu myös esimerkiksi Riikan ravintolatarjontaan täällä.

Kuvat: Saija/MisaijEi kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.