Shampoo kuiville hiuksille | Misaijn arvostelu

Shampoo kuiville hiuksille

Oikean ja hyvän shampoon sekä hoitoaineen löytäminen voi olla hankalaa. Oman hiuslaadun ollessa kuiva, käsitelty ja pörröisyyteen taipuva, on hakusessa shampoo kuiville hiuksille. Mielellään shampoon ja hoitoaineen yhdistelmä saa olla sekä kosteuttava että hoitava, mutta ei kuitenkaan latista hiuksia. Hiushan on kuollutta ainesta, jolle hoitavat shampoot, hoitoaineet ja muutkin hoitotuotteet ovat vain kosmeettista hoitoa. Tärkeintä on siis se, miltä nämä aineet saavat hiuksen tuntumaan, vaikka ne eivät oikeasti vaurioitunutta hiusta voikaan enää paikata.Kokeilussa on ollut siis kuiville ja käsitellyille hiuksille suunnattuja shampoita ja hoitoaineita, joiden ominaisuuksia tässä arvioidaan. Tuotteet ovat: Four Reasons Ultra Moisture Shampoo ja Ultra Moisture Treatment, Wella SP Luxe Oil Keratin Protect Shampoo ja Conditioning Cream sekä Redken All Soft Shampoo ja hoitoaine.

Shampoo kuiville hiuksille | Four Reasons Ultra Moisture Shampoo ja Treatment

Four Reasons Ultra Moisture
Four Reasons Ultra Moisture – Kuva: Saija/Misaij

Four Reasons tarjoaa kampaamolaatua kohtuulliseen hintaan. Four Reasonsin tapaan nämäkin tuotteet ovat pakattu hauskoja lauseita sisältäviin pulloihin. Tuotelupaus on seuraava: shampoon sanotaan olevat tehokosteuttava, vaikuttavina aineina mainitaan vahvistava herneproteiini sekä luonnon omat betaiini ja glyseroli, jotka kosteuttavat lisäten kiiltoa ja elinvoimaa. Treatment on tehokosteuttava intensiivihoito, jonka B5 -vitamiini rakennepaikkaa ja vahvistaa sekä palauttaa hiusten kiillon ja pehmeyden.

Four Reasons Ultra Moisture Shampoo saa hiukset tuntumaan ikäänkuin paksummilta ja saa miettimään, että tämä tuote voi tosissaan ollakin kosteuttava ja tehokas shampoo kuiville hiuksile. Tuoksu on miellyttävä ja hiuksiin jää shampoopesun jälkeen tosiaan “paksu” tunne. Four Reasons Ultra Moisture Treatment on tuhdin tuntuista ja sitä on tarkoitettukin käytettävän vain kerran viikossa tai useamminkin, hiusten kunnosta riippuen. Tuoksu on kuten shampoossa kivan raikas. Treatment saa hiukset tuntumaan kosteutetuilta ja selvittää hiukset hyvin, mutta tuotteen tuhtius saa epäilemään latistavaa vaikutusta. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan hiukset tuntuivat vahvoilta ja kosteutetuilta sekä suht ilmavilta. Shampoo ja Treatment ovat ihan ok, mutta jos hiuslaatu on kovin ohut, nämä eivät välttämättä ole paras vaihtoehto. Tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja antavat kyllä kosteutusta janoisille hiuksille.

Shampoo kuiville hiuksille | Wella SP Luxe Oil Keratin Protect Shampoo ja Conditioning Cream

Wella SP Luxe Oil
Wella SP Luxe Oil – Kuva: Saija/Misaij

Tuotelupaus: Wella SP Luxe Oil Keratin Protect shampoo on kevyt, silottava keratiinisuojashampoo, joka sisältää arganöljyä. Conditioning Cream on pehmentävä hoitoaine päivittäiseen käyttöön. Ylellisten öljyjen sanotaan suojaavan hiusta ulkoiselta rasitukselta.


Wella SP Luxe Oil Keratin Protect shampoossa ja hoitoaineessa on todella huumaavaa karkki- tai purkkamainen tuoksu. Tuoksu voi olla joillekin liikaa ja varmasti myös jakaa mielipiteitä. Tuote on kuitenkin muutoin erittäin hyvä eikä näiden tuotteiden kanssa tarvitse pelätä öljyjen latistavan hiuksia, päinvastoin. Jo pieni määrä shampoota riittää, se vaahtoaa todella hyvin ja tuntuu ylelliseltä. Hiukset jäävät puhtaan, melkeinpä nahkean puhtaan tuntuisiksi ja shampoopesu vaatii ehdottomasti hoitoaineen. Wella SP Luxe Oil Keratin Conditioning Cream selvittää hiukset hetkessä ja 30 minuutin vaikutusaika tuntuu tekevän ihmeitä. Hiuksista todella tulee erittäin puhtaan, pehmeän ja ilmavan tuntuiset. Huipputuote myös ohuille hiuksille.

Shampoo kuiville hiuksille | Redken All Soft Shampoo ja hoitoaine

Redken All Soft
Redken All Soft – Kuva: Saija/Misaij

Tuotelupaus: Redkenin All Soft Shampoo sisältää ainutlaatuisen Interlock Protein Network -teknologian sekä omega-6 -rikasta arganöljyä sisältävän Keratin Enrich Complex -tehoaineen. Shampoo vahvistaa ja ravitsee ja tekee hiuksista silkinpehmeät, helpommin hallittavat, joustavammat ja kiiltävät. Sopii värikäsitellyille hiuksille. Hoitoaine sisältää myös arganöljyä ja Interlock -teknologiaa ja tuotteen luvataan selvittävän hiukset välittömästi estäen hiusten katkeilun ja palauttavan hiusten pinnan lipiditason. Hoitoaineen pitäisi myös estää ulkopuolisen kosteuden pääsyn hiukseen ja antaa intensiivistä pehmeyttä, sileyttä ja luonnollista liikettä.

Kyseessä on todella erittäin hyvä shampoo/hoitoaine -yhdistelmä. Redken All Soft tuotteissa on ihana tuoksu ja jo shampoopesu saa hiukset tuntumaan pehmeiltä ja miellyttäviltä. Hoitoaine viimeistelee hiustenpesun silottamalla, pehmentämällä ja selvittämällä hiukset täydellisesti. Hiukset jäävät pesun ja hoidon jälkeen hyvin ravitun tuntuisiksi, pehmeiksi ja sileiksi.

Shampoo kuiville hiuksille | Yhteenveto

Kaikki tuotteet tuntuivat kosteuttavilta, mutta paras tunne hiuksiin jäi Luxe Oil -tuotteiden jälkeen. All Soft Shampoo ja hoitoaine pehmensivät ja silottivat hiuksia ihanasti, mutta jokin Luxe Oilin Shampoon tarjoamassa puhtauden tunteessa ja hoitoaineen pikaisessa hoitavuudessa tarjosi hieman extraa.

Lisää kauneudesta ja hiuksista täällä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.