Saarihyppely Helsingissä

Saarihyppely Suomenlinna

Helsinki tarjoaa kesällä monenlaista mielenkiintoista tekemistä. Helsingin edustan saaret tarjoavat sekä turisteille että paikallisille upean kokemuksen ja mahdollisuuden rauhoittumiseen luonnon ääressä kauniissa maisemissa. JT Lines tarjoaa 8 euron hintaista Saarihyppely Helsingissä lippua, jolla voi matkustaa Lonnaan, Vallisaareen sekä Suomenlinnaan. Tässä kokemuksia saarihyppelystä Helsingissä!

Saarihyppely | Lonna

Ravintola Lonna

Saarihyppelyn ensimmäisenä kohteena Kauppatorilta lähdettäessä on entinen miinanraivaussaari Lonna. Matka pienelle, mutta sympaattiselle Lonnan saarelle kestää 10 minuuttia. Saaren palveluihin kuuluvat ravintola, vohvelibaari, sauna sekä miinamakasiinit. Ravintola on auki kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun ja menu seuraa sesonkia ja riippuu saatavuudesta. Tästä syystä se on nähtävissä ainoastaan ravintolassa. Vaihtoehtoina on kuitenkin aina kasvis, kala tai liha. Kuvassa kukkakaalia kolmella tapaa.

Lonnan ravintola

Ravintolan sisälle otetaan pöytävarauksia, terassille ei. Jos Lonnan saarella haluaa syödä hieman rennommin, on saarella myös Vohvelibaari, jossa tarjolla oli suolaista joko kasvis- tai kalatäytteistä vohvelia tai makea vaihtoehto. Huomaa kuitenkin, jos olet keliaakikko tai noudatat gluteenitonta ruokavaliota: vohveleita ei ole saatavissa gluteenittomina. Lonna on ihana pieni saari, jonka kalliolta avautuu kaunis panoraama-näköala Helsinkiin.


Saarihyppely | Vallisaari

Saarihyppely Vallisaari

Vallisaari onkin jo isompi saari ainakin Lonnaan verrattuna. Saarella huomaa, että luonto on saanut kasvaa mielensä mukaisesti ja siellä vallitsee omanlaisensa tunnelma. Laiturilta lähdettäessä on muutaman mutkan takana suloinen pieni kioski, joka tarjoaa pientä purtavaa ja syötävää.

Vallisaari

Muutaman minuutin kävely jälkeen löytyy ihastuttava jäätelökauppa nimeltään Jäätelökauppa Paja, joka tarjoilee edustallaan muurinpohjalettuja. Kaupan kohdalta voi lähteä kiertämään saarta ympäri tai suunnata Torpedonlahdelle, jonka kautta pääsee vierailemaan Kuninkaansaaressa. Torpedonlahdelta löytyy viihtyisä satamakahvila, jossa tarjolla oli hot dogeja ja nachoannoksia sekä viinejä, olutta ja siidereitä. Halutessaan täältä sai toki myös vaikkapa pullakahvit. Vieressä on lisäksi Epic Foodsin ruokakontteja, joista saa salaattia ja esimerkiksi kalakeittoa. Palvelu oli täällä erittäin hidasta, yhtä hot dogia sai odottaa melkeinpä tunnin, joten saaren nähtävyyksiin tutustuminen jäi aiottua vähemmälle. Saari oli kuitenkin sen verran viehättävä, että mieleen jäi halu palata tänne uudestaan, ehkäpä piknikin merkeissä. Saaren kartassa on merkattu erikseen nimittäin piknikpaikka saaren länsiosassa. Ja ihan vaan tiedoksi, että saarella on ainoastaan kuivakäymälöitä.


Saarihyppely | Suomenlinna

Suomenlinna

Suomenlinna on upea klassikko. Suomenlinna on vuonna 1991 liitetty Unescon maailmanperintöluetteloon esimerkkinä eurooppalaisesta 1700-luvun linnoitusrakentamisesta ja nuo linnoitukset ovatkin kiehtovia. JT Linesin aluksella pääsee Suomenlinnakeskuksen laituriin, joka on keskeisellä paikalla saarta ja hyvällä paikalla aloittaa saareen tutustuminen. Käväise esimerkiksi Kuninkaanportilla vilkuttamassa ruotsinlaivoille hyvää matkaa, kun ne lipuvat läpi kapean Kustaanmiekan salmen.

Saarihyppely Helsingin edustan saaristossa on aurinkoisena kesäpäivänä ihanaa ja virkistävää. Saaret tarjoavat kauniita maisemia, upeaa luontoa ja lomafiilis on huipussaan. Misaij suosittelee erittäin lämpimästi! Lisää kesätekemistä löytyy täältä.

Kuvat: Saija/Misaij


1 Kommentti
  1. Ensi kesänä aion kyllä käydä Vallisaaressa sekä Lonnassa. Olen kuullut paljon hyvää näistä saarista. Oho, aika kauan on saanut odottaa hot dogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.