Rusketuksen säilyminen | Näillä vinkeillä onnistuu!

Rusketuksen säilyminen

Kesälomakausi alkaa olla ohi ja toivottavasti päivetystä on hieman tarttunut, mutta turvallisesti! (Kts. vinkit ihon palamisen välttämiseen.) Ruskettuneesta ihosta haluaisi nauttia mahdollisimman pitkään ja näillä vinkeillä tulet onnistumaan. Tässä siis tärkeimmät vinkit aiheesta rusketuksen säilyminen:


1. Rusketuksen säilyminen | Kosteutus

Kosteutus on ehdottomasti tärkein asia rusketuksen säilymisessä. Kosteutus, kosteutus, kosteutus. Jos iho pääsee kuivumaan, se hilseilee pois ja niin tekee myös rusketuksesi. Rasvaa ihosi siis illalla, aamulla ja mahdollisuuksien mukaan myös päivän mittaan. Ihanan kesäisen tuoksuisia ja tehokkaasti kosteuttavia lemppareita ovat esimerkiksi kätevä ja kevyt Vaselinen Intensive Care Cocoa Radiant vartalospray ja The Bodyshopin hieman tuhdimpi vartalovoide: Shea Body Butter. Näitä käyttäessä pysyy kesäinen fiilis myös tuoksujen ansiosta. Käytä lisäksi käsirasvoja ja osta laukkuusi kosteuttava (ja virkistävä) kasvosuihke.

2. Rusketuksen säilyminen | Vältä kuumia suihkuja

Kuuma vesi saattaa kuivattaa ihoa, joten peseydy ja kylve hieman viileämmässä vedessä. Ihon kosteustasapaino säilyy, kun vesi on lämmintä, ei kuumaa. Liian kuuma vesi huuhtoo ihon luontaisen rasvan pois. Ja muista suihkun tai kylvyn jälkeen käyttää kosteusvoidetta.


3. Rusketuksen säilyminen | Vältä kuorintaa ja hankaamista

Jos haluat pidentää rusketustasi, vältä liian voimakasta kuorintaa ja ihon hankaamista esimerkiksi pyyhkeellä. Ihon uusiutuminen on väistämätön tosiseikka, mutta sitä ei ole välttämätöntä edistää. Vaihda siis pyyhkeellä hankaaminen hellävaraiseen taputteluun äläkä rasita ihoasi kuorinnalla. Toki jos ihosi näyttää harmaalta ja tunkkaiselta, tee ihmeessä ihollesi kuorinta, mutta tee se hellävaraisesti.

4. Rusketuksen säilyminen | Juo runsaasti vettä

Tämä liittyy kosteutukseen, sisältäpäin. Iho reagoi siihen, jos et nauti tarpeeksi vettä, joten veden juominen on tärkeää, myös rusketuksen pysymisen kannalta. Kannattaa lukea lisäksi vinkit kauniiseen ihoon hyvän ruokavalion kautta.

5. Rusketuksen säilyminen | Sävyttävät ja ruskettavat tuotteet

Kun rusketus alkaa pakostikin jossain vaiheessa vaalentua, voit ylläpitää päivetystä sävyttävillä kosteusvoiteilla tai käyttää itseruskettavia tuotteita. Kontrasti ei ole niin hurja, kun pidät päivetystäsi yllä, verrattuna tilanteeseen, että huomaat olevasi vitivalkoinen ja isket itseruskettavan kiinni keskellä talvea. Lue myös esimerkiksi vinkit aurinkopuuterin oikeaoppiseen käyttöön.

Lisää kauneusaiheisia juttuja löydät Misaijn Kauneus-sivustolta.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.