Ravintolat Riiassa | Upeita makuelämyksiä

ravintolat riiassa

Riika on ihana, idyllinen kaupunki, alle tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Mahtava kohde esimerkiksi edullista ja helppoa viikonloppureissua varten. Myös ravintolat Riiassa tarjoavat upeita makukokemuksia sopuhinnoin ja postaus syntyykin viimeisimmän Riikan matkan aikana koettujen ravintoloiden pohjalta, vinkkinä Riikaan suuntaaville. Ravintolat Riiassa tuntuvat tarjoavan paljon paikallisia herkkuja, mutta myös kansainvälisiä klassikoita. Kokeilimme matkamme aikana kahta upeaa ravintolaa, jossa ruokailukokemus oli mahtava, varsinkin hintaan verrattuna.


Petergailis

Petergailis sijaitsee Riikan kauniissa vanhassakaupungissa, St. Johnin ja St. Peterin kirkkojen välissä Skarnu iela -kadulla. Paikka on auki joka päivä aamu kymmenestä puoleen yöhön. Tämä pieni, mutta tunnelmallinen ja kauniin miljöön omaava ravintola oli todellinen löydös. Yli kaksisataa kukkokoristetta tuovat persoonallisuutta ja piristävät ravintolan sisätiloja. Tarjoilu oli alusta asti ihanan huomaavaista ja viini- sekä ruokavalintohin annettiin kohteliaasti apua. Lisäksi pöytään tuotiin heti korillinen maukkaita leipiä sekä valikoima levitteitä.

rapuja ravintolassa

beef tartar viiriäisen muna

ankan koipi ravintola-annos

kala-annos ravintola

maukas leipä

Alkupalaksi pöytäseurueessamme syötiin Beef Tartaria, viiriäisen munalla ja ihanilla kasvislisäkkeillä, grillattuja rapuja vihreällä kastikkeella sekä juustolautanen hilloilla, jossa syötävää olisi ollut lähes koko pöytäseurueelle. Annokset oli erittäin kaunista katseltavaa ja kaikki seurueessamme olivat erittäin tyytyväisiä makuihin. Pääruoaksi söimme pitkään kypsytettyä ankan koipea kasviksilla sekä kalafileetä bataattimuusilla. Annokset tarjoiltiin ihanan pirteiltä punaisilta lautasilta ja olivat erittäin maistuvia. Jälkiruokaa ei tällä kertaa enään vatsaan mahtunut. Kokemus oli kokonaisuutena mahtava, tarjoilu, tunnelma ja ruoka sekä toki erinomainen hinta-laatusuhde loivat illasta täydellisen ja tänne palaisimme ehdottomasti seuraavalla Riikan matkalla. Varsinki viikonloppuisin varaus on suositeltava.

Tripadvisor FI 300x100

DominiCanes

DominiCanes sijaitsee lähellä Petergailis-ravintolaa, vanhassakaupungissa, kuten monet muutkin Riikan ravintolat. Täällä miljöö on ehkä hieman hienostuneempi Petergailisiin verrattuna, mutta tunnelma oli kuitenkin rento ja meidät otettiin vielä hyvin vastaan, vaikka saavuimme ruokailemaan melko myöhään. Ravintola on auki aamu kymmenestä ilta yhteentoista. Alkupalaksi söimme taimen-avokado-tartaria, jonka maut olivat uskomattoman raikkaat ja maukkaat, sekä uunissa paistettua avokadoa, katkaravuilla, juustokastikkeella sekä paistetulla sipulilla. Annos sai erittäin paljon kehuja ja tuntui maistuvan taivaalliselta.

avokado uunissa

taimen-avokado-tartar

Pihvi ravintola

ravintola lohi-annos

Pääruoaksi pöytäseurueessamme syötiin lohta riisin kera sekä naudan sisäfileepihvi bataattipyreellä ja kasviksilla. Lohi oli kuuleman mukaan hyvä, joskaan ei niin erikoinen kuin muut annokset. Pihvi oli suussa sulava, maukas ja täydellisesti kypsennetty. Kokonaisuutena erittäin maistuva ja kaunis annos. Täällä viinit olivat hieman arvokkaammasta päästä, mutta myös sen veroisia. Ruoan hinta-laatusuhde oli kuitenkin kohdillaan. Kokemus oli erittäin hyvä ja tännekin tulisimme uudelleen. Uskaltaa siis suositella!

Ravintolat Riiassa

Riikan ravintolat tarjoavat ihania makukokemuksia ja tässä esiteltynä niistä vain kaksi. Yllätyimme matkallamme miten paljon tällä panostetaan ruokaan ja halusimmekin suositella näitä ravintoloita Riikaan matkaaville. Toki Riikaan kannattaa matkustaa myös muuten, tämä pieni kaupunki on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi Tallinnalle, muutaman päivän reissua varten.Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.