Natura Siberica | Kosmetiikkaa Siperiasta

Natura Siberica

Natura Siberica on Venäjältä kotoisin oleva erittäin kohtuuhintainen kosmetiikkasarja. Natura Siberica on kerännyt mainetta luonnonmukaisuudella, mutta asiaan tarkemmin perehdyttyä, kaikki tuotteet eivät kuitenkaan luonnonkosmetiikan sertifikaatteja täytä. Joka tapauksessa, kyseessä on mielenkiintoinen kosmetiikkasarja, joka käyttää tuotteissaan Siperian luonnon antimia.


Natura Sibericaa on myynnissä Stockmannilla, jossa tuotteet olivat syyskuun kampanjatarjouksessa. Stockalta löytyy muun muassa myyjän kehumaa silmänympärysvoidetta sekä päivä- ja yövoiteita, mutta myös mielenkiintoinen syväpuhdistava Detox-saippua. Tässä vinkit ja kokemukset kyseisen paljon hehkutetun tuotteen käytöstä.

Natura Siberica | Syväpuhdistava Detox-saippua

Kokeiluun tosiaan valikoitui Natura Siberican syväpuhdistava, aktiivihiiltä sisältävä saippua. Northern Soap – Detox -saippua sisältää myös Siperian yrttien ja marjojen uutteita, joista muodostuu “The Northern Collection”. Tuotekuvaus on mielenkiintoinen:

  • tyrniöljyn sanotaan pehmeyttävän, kiinteyttävän, ravitsevan ja palauttavan ihon kimmoisuutta
  • palsamiköynnöksen luvataan suojaavan ihoa ulkopuolisilta rasituksilta
  • setripuun öljy sisältää E- ja P-vitamiineja, jotka kosteuttavat ja vahvistavat ihoa
  • pellavansiemenöljyn sanotaan olevan antibakteerinen ja antiseptinen
  • vaivaiskoivu-uutteen luvataan kosteuttavan ihoa antaen sille pehmeyttä
  • lakkauute sisältää C-vitamiinia, Omega-3- ja Omega-6-rasvahappoja. Lakkauutteella on myös antioksidanttisia vaikutuksia ja näiden ansiosta ihon luonnollisen värin tulisi parantua, ihon kiinteytyä ja iho on paremmin suojassa ulkoisilta ärsykkeiltä
  • myös mustikkaöljyn luvataan parantavan ihon sävyä sekä kimmoisuutta
  • vadelmansiemenöljy on antibakteerista.

Natura Siberican “pohjoisen cocktail” lupaa siis paljon ja kuulostaa hyvältä. Mutta miten sitten käytännössä?

Natura Siberica | Kokemuksia käytöstä

Saippua on mustaa ja hassun tuoksuista, mutta toimii oikein kivasti. Saippuan mukana tulee musta lättänä sieni, joka kastellaan ennen käyttöä. Kostealla sienellä saippuaa levitetään iholle silmän- ja huultenympärysaluetta välttäen. Helpoimmaksi koin, että sienen puristaa melko kuivaksi (jolla estää saippuan valumisen) ja töpöttelee tuotetta iholle useammassa erässä. Sientä voi kostuttaa hieman välissä, jotta saippua tarttuu siihen paremmin.Stockan myyjän mukaan tuotetta voi käyttää myös naamiomaisesti. Omaa ihoa kannattaa toki kuunnella, mutta noin kymmenen minuutin vaikutusaika olisi hänen mielestään riittävä. Kannattaa kokeilla varoen. Tuotteen käyttöohjeissa ei mainita suositusta saippuan pitämisestä pidempiä aikoja iholla enkä itsekään ole tätä vielä kokeillut. Kun olen saanut saippuan levitettyä iholle niin, että sitä on runsaasti, eli musta väri ei ole enää läpikuultava, olen antanut saippuan vaikuttaa iholla ehkä noin minuutin. Omalle iholleni tämä on tuntunut sopivalta ajalta. Tämän jälkeen saippua huuhdellaan iholta huolellisesti pois lämpimällä vedellä.

Natura Siberica | Yhteenveto

Syväpuhdistava saippua on ihanan hellä iholle ja saippuan jälkeinen tunne iholla on luonnollinen ja puhdistunut. Tuote ei jätä ihoa kiristävää tai kuivattavaa tunnetta, kuten jotkut muut tuotteet ovat omalle iholleni tehneet. Iho tuntuu erittäin miellyttävältä ja pehmeältä. Olen ehtinyt käyttää tuotetta nyt kolmesti ja luulen, että tämä Detox-saippua taitaa jäädä vakiokäyttöön. Saippua vaikuttaa erittäin riittoisalta ja jos sitä käyttää suosituksen mukaisesti kaksi kertaa viikossa, luulen, että purkin tyhjentyminen tulee kestämään kauan. Ehdoton plussa toki luonnonmukaisuudesta, mutta myös erittäin edullisesta hinnasta! Normaalihinta tälle on Stockalla nimittäin vain 13,90 €.

Pääsin testaamaan myös Natura Siberican “Extra firming” -käsivoidetta ja tähänkin tykästyin heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Levitän käsivoidetta ainoastaan kämmenselkiin. Koko käsiin levitettäessä jää kämmeniin ja sormiin liian öljyinen tunne, mutta kämmenselkiin tämä tuote toimii erittäin hyvin. Käsivoide imeytyy nopeasti, pitää kosteutettuna pitkään ja saa kädet pehmeän näköisiksi ja tuntuisiksi. Tuoksu on myös ihan ok, sitruksinen, ja tuotetta on helppo ja miellyttävä lisäillä työpäivän mittaan käsiin. Tällä käsivoiteella on myös luonnonkosmetiikan ICEA-sertifikaatti.

Natura Siberica käsivoide

Kaiken kaikkiaan nämä pari kokeilemaani Natura Siberica tuotetta ovat olleet miellyttäviä käyttää ja hinta-laatu-suhde on mitä loistavin, joten voin niitä hyvillä mielin suositella.

Lue lisää kauneusjuttuja Misaijn Kauneus-sivustolta.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.