Momotoko Helsinki | Ramen ja muita makuja

momotoko helsinki aasialainen ravintola

Momotoko Helsinki on kaupungin ytimessä Yliopistonkadulla sijaitseva japanilaiseen Rameniin erikoistuva ravintola. Ramen nuudeleiden lisäksi Momotoko tarjoaa Donburi riisiannoksia, Bao-leipiä, salaatteja ja toki jälkkäreitäkin löytyy. Juomavalikoimasta löytyy niin japanilaista Sakea, Umeshua ja olutta sekä viiniä ja kevytjuomia. Konsepti on hieman pikaruokatyylinen, eli annos ja juomat valitaan, tilataan ja maksetaan ennen pöytiin istumista. Paikka on suht pieni, mutta pöydät on aseteltu tiiviisti niin, että tilaa löytyy useammallekin pöytäseurueelle.


Tilasimme yhteiseksi alkupalaksi Original Baon, pääruuiksi Teriyaki Chicken donburin ja Shoyu Ramenin sekä lasilliset valkoviiniä juomaksi. Ystävällinen ja asiakaspalvelualtis aasialaistaustainen kassatarjoilija puhui suomi-englanti sekoitusta, mutta ymmärsimme kuitenkin kaiken hyvin.

Pöytään istuttuamme viinilasilliset tuotiin pian. Vesi ja aterimet tuli kuitenkin hakea tiskiltä, kun emme niitä tajunneet ottaa tilauksen yhteydessä. Ruokakin saapui jo pienen odottelun jälkeen. Annokset olivat ensisilmäyksellä kauniita ja runsaita.

Momotoko Helsinki | Ruoka

Aasialainen ruoka helsinki

Original Bao, eli ihanan pehmeän leivän välissä tarjoiltu porsaankylkipala, kurkulla, pähkinöillä, Taiwan Rock -sokerilla ja ruohosipulilla. Maultaan tämä oli erittäin hyvä, porsaankylkipala oli mureaa, kastike maistuvaa ja leipä oli ihanan ilmavaa. Annokseen sisältyi kaksi leipää, joka oli enemmän kuin riittävä alkupala jaettavaksi.

kana teriyaki ruoka

Teriyaki Chicken sisälsi Teriyaki maustettua kanaa soijamarinoidulla kananmunalla, kurkulla, Wakame merilevällä, makealla maissilla, rucolalla ja riisillä. Lisäksi tarjoiltiin pieni lisukesalaatti. Vaikka kana oli ehkä hieman ylikypsää ja suolaa sai lisätä, annoksen maut sopivat hyvin yhteen ja kokonaisuutena se oli erittäin maittava sekä täyttävä.

ramen nuudelit ruoka

Shoyu Ramen tarjoiltiin isosta kulhosta, joka sisälsi paistettua kanaa, Naruto Fish Cakeja, soijamarinoitua kananmunaa, makeaa maissia, sokeriherneitä, merilevää, herneenversoa, paistettua valkosipulia sekä ramen nuudeleita liemessä. Maut olivat uusia, raikkaita ja erikoisia. Yhdistelmä toimi hyvin ja ruoka maittoi, vaikka tähänkin lisättiin hieman suolaa.


Momotoko Helsinki | Yhteenveto

momotoko Helsinki ramen ravintola

Momotoko Helsinki on hyvä ja varteenotettava Aasialaista ruokaa tarjoileva ruokapaikka. Näkisin ravintolan parhaiten sopivana nopeaan, huolettomaan ruokailuun. Vaikka ruoka tarjoiltiin pöytiin, itse tykkään enemmän ravintoloista, joissa voin istua alas, valita ruokani rauhassa ja maksaa ateriani sen nautittua. Hinnat täällä eivät kuitenkaan ole pikaruokaravintola tasolla. Vaikka mausteita sai hieman lisätä, ruoka oli makoisaa, sitä oli riittävästi ja hinta-laatusuhde oli tässä mielessä hyvä. Lisäksi paikan sisustus oli freesi sekä tyylikäs ja ilmapiiri mukava.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.