Miten pukeutua tyylikkäästi | 8 vinkkiä

miten pukeutua tyylikkäästi

Miten pukeutua tyylikkäästi on kysymys, minkä varmasti moni on itselleen joskus esittänyt. Tyylikäs pukeutuminen ei synny itsestään, esimerkiksi pelkkiä trendejä seuraten, vaan siihen tarvitaan hieman taitoa, ajatusta ja viimeistelyä. Jos kuitenkin lähtökohdat ovat hyvät ja seuraat muutamia helppoja vinkkejä, on helppo ymmärtää miten pukeutua tyylikkäästi. Tilanne johon pukeudutaan vaatii aina oman panoksensa, mutta alla olevien vinkkien pohjalta voit löytää avaimet tyylikkyyteen, tilanteesta riippumatta!
1. Värit

Yksi ensimmäisistä säännöistä, kun miettii miten pukeutua tyylikkäästi, liittyy väreihin. Jos et ole kokenut ja taitava väriyhdistelijä, käytä asussa maksimissaan kolmea eri väriä. Luo pohja kahdella neutraalilla ja hillityllä perusvärillä, kuten mustalla, beigellä tai harmaalla. Lisää sitten yksi kirkkaampi ja erottuvampi väri, tuomaan raikkautta ja persoonallisuutta.

värikäs pukeutuminen

Vaikka muodin mukaisia värejä (lue lisää: Talven 2017-2018 muoti) on mukava seurata ja lisätä asuihin esimerkiksi asusteilla, ovat klassiset värit, kuten viininpunainen, petroolinsininen ja ruskean sävyt, toistuvasti varma ratkaisu. Voit myös käyttää väriympyrää yhdistelyn apuna, lähekkäiset värit luovat hillityn ja harmonisen lookin, vastavärit rohkean ja dramaattisen asun. Muista myös miettiä värejä oman ihonsävysi ja hiustenvärisi suhteen, esimerkiksi blondille sopivat usein pastellisävyt ja bruneteille vahvemmat ja saturoituneet värit.

2. Trendit

Trendit tulevat ja menevät, mutta tyyli on pysyvää. Älä siis ryntää vaihtamaan koko tyyliäsi aina uuden trendin rantautuessa. Pyri poimimaan trendeistä ne, jotka sopivat juuri sinulle ja joita kohtaan koet suurta kiinnostusta, ja yhdistä ne ajatuksella omaan tyyliisi sekä persoonallisuuteesi.

3. Perusvaatteet

Huolehdi, että omaat hyvän kattauksen perusvaatteita ja, että ne ovat kunnossa sekä laadukkaita. Klassiset ja yksinkertaiset luottotuotteet luovat varman pohjan tyylikkäälle pukeutumiselle. Siistit tummansiniset farkut, ryhdikäs bleiseri, sifonkinen kauluspaita, siisti musta mekko sekä perus t-paidat ja topit ovat vain pieni osa vaatekaapin perusvaatteita, joista kannattaa pitää huolta.

4. Järjestelmällinen vaatekaappi

Kun vaatekaappi on järjestyksessä (lue lisää: Vaatekaapin syyssiivous) on asukokonaisuuksien kokoaminen on helpompaa. Ajattele siis värejä ja kokonaisuuksia, kun asettelet vaatteet kaappiin. Voit myös miettiä viikon asut viikonloppuna valmiiksi ja yhdistellä ne vaatekaappiin, nopean ja helpon aamupukeutumisen takaamiseksi.

asukokonaisuudet pukeutuminen

5. Laatu

Panosta vaatekaapin sisällössä enemmän laatuun kuin määrään. Täytä vaatekaappisi laadukkailla vaatteilla, jotka istuvat täydellisesti juuri sinun tyyliisi. Vältä turhia heräteostoksia ja mieti aina uutta hankkiessasi tuleeko tuote todella tarpeeseen sekä miten se yhdistyy muihin vaatteisiisi. Laadukkaat materiaalit ja kauniisti tehdyt vaatteet luovat tyylikkään lookin.

6. Tasapaino ja kohtuus

Mieti aina asukokonaisuuden tasapainoisuutta. Volyymin ja paljaan ihon määrää on hyvä miettiä. Jos yläosa on runsas, näyttävä ja yksityiskohtainen, harkitse hillitympää alaosaa ja toisin päin. Samoin paljaan ihon kanssa. Syvä kaula-aukko tai minihame voivat molemmat olla erittäin tyylikkäitä, mutta eivät ehkä ole paras vaihtoehto yhdessä. Mieti siis tarkasti minkä kehon osan haluat näkyviin ja peitä toisaalla. Muista myös kohtuu kaikessa, esimerkiksi asusteet ja yksityiskohdat tuovat mukavaa lisää pukeutumiseen ja niitä onkin suositeltavaa käyttää, mutta muista, vähemmän voi olla enemmän.
7. Istuvuus ja mukavuus

Yksi tärkeimmistä seikoista, miten pukeutua tyylikkäästi, on istuvuus. Hyvin istuvat vaatteet näyttävät hyvältä, yksinkertaista. Tämä voi kuulostaa ilmeiseltä, mutta hyvin usein näkee niin liian tiukkoja housuja kuin kiristäviä toppeja. Eikä turha väljyyskään auta tyylikkyydessä. On parempi käyttää aikaa eri kokojen sovittamiseen kuin ottaa se koko mitä yleensä käyttää. Lisäksi kaikki vaatteet eivät istu kaikille vartaloille. Opettele siis tuntemaan oman vartalosi vahvuudet ja heikkoudet ja tuo parhaat puolesi esiin. Älä osta jotain vain siksi, että se näyttää henkarilla kivalta, jos se ei päälläsi tunnu mukavalta ja omaan tyyliin sopivalta.  

tyylikäs-pukeutuminen

8. Viimeistely

Kaunis asu ei ole täydellinen jos kokonaisuus ei tue sitä. Muista esimerkiksi, että vaatteiden huolto, pesusta silitykseen, on suuri osa tyylikästä pukeutumista. Siistit ja puhtaat vaatteet ovat tärkeä osa sitä, miten pukeutua tyylikkäästi. Toisaalta myös siisti meikki, huolitellut hiukset (lue lisää: Hiustrendit syksy 2017) ja kynnet sekä yleisesti se, miten itsesi kannat, tekee paljon. Jos tunnet olosi hyväksi ja tyylikkääksi, se hohtaa myös olemuksestasi.

Miten pukeutua tyylikkäästi | Yhteenveto

Ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, miten pukeutua tyylikkäästi, mutta pohtimalla niin omaa vartaloa kuin vaatekaappia on helpompi päästä ratkaisuun. Myös väreillä, laadulla ja istuvuudella on suuri merkitys ja näihin kannattaakin kiinnittää huomiota. Yhdistä trendit omiin laadukkaisiin luottovaatteisiin ja tarkista kokonaisuus. Viimeistele kauniisti ja tyylikäs asusi on valmis.

Women Premium syksy 2016 300x250

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.