Miten pukeutua työhaastatteluun | 4 vinkkiä

Miten pukeutua työhaastatteluun

Miten pukeutua työhaastatteluun on kysymys, jonka varmasti jokainen on joskus itselleen esittänyt. Vaatteilla on suuri rooli ensivaikutelman luomisessa ja sen merkitystä työhaastattelussa on mahdotonta kieltää. Yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen on vaikea antaa, sillä jokainen haettu työ vaatii siihen sopivan vaihtoehdon. Lue Misaijn vinkit, miten pukeutua työhaastatteluun, ja anna hyvä ensivaikutelma silloin, kun se todella merkitsee.


1. Muista nämä alasta riippumatta

Olitpa sitten valmistautumassa mihin työhaastatteluun tahansa, muista vaatteiden siisti olemus. Silitä kaikki vaatteet, käytä teippiharjaa karvojen tai hiusten poistamiseksi, tarkista, että kaikki napit ovat hyvin paikallaan, saumat ovat ehjät ja ettei vaatteissa ole tahroja. Sovita vaatteet ajoissa, välttääksesi viime hetken muutoksia. Tarkista samalla istuvuus, esimerkiksi liian tiukkoja ja tyköistuvia vaatteita on syytä välttää. Kiinnitä huomiota myös väreihin. Muista, että hillitty on useimmiten paras valinta. Jos et ole hakemassa luovaan ja persoonallisuutta erityisesti vaativaan rooliin, voi kirkkaat ja huomiota herättävät värit jättää suosiolla kotiin. Sama koskee turhan paljastavia kaula-aukkoja tai lyhyitä helmoja. Ethän halua, että muut asiat vievät huomion siltä mitä sanot.

Outlet talvi 2016 468x60

2. Valitse vaatteesi alan mukaan

Valitse miten pukeutua työhaastatteluun sen mukaan mihin tehtävään ja mille alalle olet hakeutumassa.

Toimisto-, asiantuntija- sekä johtotehtävät suuret yritykset

Jos olet hakeutumassa toimistotöihin, varsinkin suuriin yrityksiin, tyylikäs ja hienostunut business-pukeutuminen on oikea valinta. Housu- tai hamepuku sopii niin vastaanottovirkailijan kuin johtajan paikkaa hakevalle. Valitse yläosaksi yksivärinen kauluspaita tai kaunis ja yksinkertainen sifonkipusero. Jos valitset hameen, laita sukkahousut, paljaat sääret eivät ole optimaalinen valinta toimistoympäristössä. Valitse jalkineiksi siistit ja kulumattomat, mutta samalla silmiin pistämättömät kengät, joilla on hyvä kävellä. Työhaastattelu ei ole oikea paikka harjoitella korkokengillä kävelyä ja muutenkin korkeat korot voivat olla turhankin näyttävät.

Näissä tilanteissa on parempi olla ylipukeutunut kuin paistaa silmiin turhan arkisella asulla, joten jos asusi vaikuttaa liiankin siistiltä, se on varmasti juuri sopiva.

Toimistotehtävät pienet yritykset ja asiakaspalvelutehtävät

Yleisesti pienemmissä yrityksissä pukeutumistyyli on hieman suuryrityksiä rennompi. Näin pienyritysten toimistoissa nähdäänkin usein farkkuja ja huolettomia puseroita. Valitse miten pukeutua työhaastatteluun kyseisiin yrityksiin, sen mukaan mitä yrityksestä tiedät. Jos ilmapiiri on nuori ja rento, ei puku ole pakollinen. Farkkujen sijaan on kuitenkin turvallisempaa valita siistimmät kangashousut ja tyylikäs, hillitty yläosa. Bleiseri on aina trendikäs ja varma valinta.

Sama koskee asiakaspalvelutehtäviä. Vaikka monissa asiakaspalvelutehtävissä työasu on tarkasti määritelty tai annetaan yrityksen puolesta, on työhaastatteluun hyvä saapua siististi pukeutuneena. Tulisithan uudessa roolissasi edustamaan kyseistä yritystä. Liian viralliseen asuun ei kuitenkaan tarvitse pukeutua, arkivaatteista astetta siistimpi versio riittää.

Fyysiset- ja niin sanotut duunaritehtävät

Vähemmän virallisiin tehtäviin hakeutuessasi on hyvä jättää turhan hienostuneet vaatteet kotiin. Liiallinen panostaminen ulkonäköön voi näillä aloilla jopa antaa sinusta haastattelijalle liian pinnallisen kuvan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei pukeutumiseen tarvitse panostaa. Yleisilme on alalla kuin alalla hyvä pitää siistinä. Valitse tyylikkäät ja hyvin istuvat housut sekä rento kauluspaita tai nätti pusero. Asu saa olla arkinen, kunhan jossain määrin edustava. Hyvin viimeistelty asu kertoo, että olet motivoitunut ja valmis näkemään hieman vaivaa.

New Season 468x60

3. Älä teeskentele, ole oma itsesi

Muista, että mihin tahansa työhön haetkin, pukeudu niin, että tunnet olosi mukavaksi. Epämukavuus välittyy ja liikaa omasta tyylistäsi eroavat vaatteet antavat sinusta väärän kuvan. Seuraa siis pukeutumisvinkkejä, unohtamatta täysin omia mieltymyksiäsi. Voit myös lisätä asuun jotain pientä omasta persoonastasi kertovaa, asuste tai koru, jolla erotut joukosta.

4. Miten pukeutua työhaastatteluun | Muista myös nämä

On varmasti lähes jokaiselle itsestäänselvyys, että ennen työhaastattelua on hyvä peseytyä huolella, freesin ja hyvän ensivaikutelman luomiseksi. Hiukset ja miehillä parta on hyvä huolitella ja kampaus saa olla hillitysti laitettu. Samoin meikki, tuoksut ja asusteet tulisi pitää mahdollisimman neutraalilla tasolla, vältä liian voimakkaita ja mielipiteitä herättäviä ratkaisuja. Huomaa myös, että kädet tulevat työhaastattelussa erityisesti esille, huolla siis kädet ja kynnet kuntoon. Puhtaat kynnet ja pehmeät kädet auttavat hyvän ensivaikutelman luomisessa.

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat selvittämään miten pukeutua työhaastatteluun. Lue myös muita tyylijuttuja täältä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.