Mineraalimeikit – näillä vinkeillä onnistut

Mineraalimeikit

Mineraalimeikit ovat tulleet jäädäkseen, eikä ihme. Puhtaan koostumuksensa ansiosta ne hellivät ihoa ja sopivat niin kuivalle kuin rasvoittuvallekin iholle. Mutta mitä mineraalimeikit ovat ja miten niitä tulisi käyttää? Misaij kokosi tietopaketin mineraalimeikeistä ja listasi vinkit täydellisen mineraalimeikkipohjan luomiseksi.

Mitä mineraalimeikit ovat?

Mineraalimeikit ovat puhtaista mineraaleista murskattuja meikkejä. Puhtaat, sataprosenttiset mineraalimeikit eivät sisällä mitään turhia kemikaaleja kuten säilöntäaineita tai hajusteita, joten iho saa hengittää ja voi paremmin. Tarpeettomat ainesosat nimittäin saattavat aiheuttaa iholle ärsytystä ja tukkia ihohuokosia. Mineraalimeikit sopivat siis jopa allergikoille ja herkkäihoisille. Muista: mitä vähemmän mineraalimeikin INCI-listasta löytyy ainesosia, sitä varmemmin kyseessä on sataprosenttinen mineraalimeikki. Esimerkiksi kotimaisen Flow Kosmetiikan mineraalimeikkipuuterin ainesosalista on: mica, titaanidioksidi, rautaoksidit ja sinkkioksidi. Ei siis mitään ylimääräistä! Flow Kosmetiikkaa myy esimerkiksi ihana Biodelly.fi. Mica (kiille) on ainesosa, joka antaa kiiltoa, titaani- ja sinkkioksideja käytetään kosmetiikassa antamaan fysikaalista aurinkosuojaa eli heijastamaan UV-säteilyä pois iholta ja rautaoksidit ovat väripigmenttejä. Mineraalimeikit tarjoavat siis myös luonnollista aurinkosuojaa. Kun alat käyttää mineraalimeikkejä, saattaa iho tuntua aluksi kuivalta, mutta anna ihosi tottua mineraalimeikkeihin ja tulet huomaamaan eron.

Näin onnistut mineraalimeikkipohjassa:

Mineraalimeikkejä

1. Huolehdi kosteutuksesta

Ehdottomasti tärkein asia mineraalimeikkejä käytettäessä on huolellinen kosteutus ennen meikin levittämistä. Muista siis käyttää kosteusvoidetta. Yksi yleisimmistä virheistä on, että meikkiä levitetään liian kuivalle iholle tai ettei kosteusvoide ole saanut kunnolla imeytyä ja meikkipohjasta tulee tuolloin epätasainen. Mineraalimeikit saattavat aiheuttaa iholle kuivan tunteen, joten toimiva vinkki on ostaa laukkuun mukaan päivän mittaan tarvittaessa käytettävä kosteussuihke. Lumenen Lähde-kasvosuihke ja apteekkisarja Favoran Kosteuttava Kasvosuihke ovat hyviä vaihtoehtoja tähän tarkoitukseen.

2. Käytä oikeaa sivellintä

Mineraalimeikkejä tulisi levittää niille tarkoitetuilla siveltimillä parhaan lopputuloksen saamiseksi. Kabukisiveltimissä on tiheä harja ja ne saavat meikin ikään kuin sulamaan iholle. Mineraalimeikki levittyy parhaiten juuri siihen tarkoitukseen kehitetyillä siveltimillä. Esimerkiksi Lily Lolon superkabuki on huippuhyvä. Muista myös puhdistaa siveltimesi säännöllisesti. Voit lukea siveltimien puhdistuksesta lisää täällä.

3. Muista oikea tekniikka

Mineraalimeikkiä levitettäessä tulee olla tarkka meikin määrän suhteen, koska pieni määrä riittää. Ripottele siis vain hieman mineraalimeikkiä purkin kannelle. Painele kevyesti kabukia meikkiin, kunnes se on imeytynyt siveltimeen. Tarvittaessa voit vielä kopauttaa kabukista ylimääräisen meikin pois. Ja muista: kun levität meikkiä ihollesi, käytä pyöriviä liikkeitä. Tätä kutsutaan buffaamiseksi ja oikea tekniikka saa meikin sulamaan ihollesi. Mikäli haluat lisää peittävyyttä, toista edellinen. Älä yritä levittää suurta määrää meikkiä kerralla, koska lopputuloksesta tulee tuolloin paksun ja epätasaisen näköinen. Huomaa, että vaikka mineraalimeikit tarjoavat noin 15 SPF suojan luonnollisesti, suoja aurinkoa vastaan riippuu meikin paksuudesta. Tästä huolimatta Misaij suosittelee aina aurinkorasvan käyttöä.

Yhteenveto

Puhtailla mineraalimeikillä annat ihosi hengittää ja ongelmaiholle mineraalimeikki saattaa olla se kaivattu ratkaisu. Mineraalimeikeillä onnistut, kunhan muistat seuraavat asiat: kosteutus, oikeat ja puhtaat välineet sekä oikea levitystekniikka. Vaikka sataprosenttiset mineraalimeikit ovatkin niin puhtaita, että ne kasvoilla sanotaan voivan jopa nukkua, suosittelee Misaij ehdottomasti aina huolellista kasvojen puhdistusta.

 

 

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.