Matkalaukun pakkaaminen | Vinkit fiksuun pakkaamiseen

matkalaukun pakkaaminen

Matkalaukun pakkaaminen tuo aina toisinaan, ainakin itselleni, hieman haastetta ja stressiä ennen matkaan lähtöä. Mitä oikein ottaa mukaan, mikä määrä on riittävä ja onkohan nyt varmasti kaikki tarvittava mukana? Matkalaukun pakkaaminen on kuitenkin helpompaa, kun tehtävään ryhtyy suunnitelmallisesti ja fiksusti. Tässä siis kerättynä yhteen vinkit toimivan matkalaukun pakkaamiseen.

Lue myös: Muistilista matkalaukun pakkaamiseen 


Tarkista matkakohde…

Sää ja ilmasto

Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta säätä on aina hyvä seurata ja tutustua yleisesti kohdemaan ilmastoon. Ota tämä huomioon vaatteita ja varusteita valitessasi, mutta varaudu myös yllättäviin lämpötilan muutoksiin.

Tulli

Ota selvää kohdemaan tullirajoituksista jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Näin vältyt hankaluuksista ja jopa mahdollisilta sakoilta, kun tiedät jo pakatessa mitä on hyvä jättää kotiin. Lisätietoja löydät usein kohdemaan lähetystön tai tullin sivuilta.

Rajoitukset

Etenkin lentoliikenteessä on hyvä ottaa selvää matkatavaroita koskevista rajoituksista. Mitä ei saa pakata ruumaan tai käsimatkatavaroihin, lisätietoja helposti esimerkiksi Finavian sivuilta. Muun muassa varavirtalähteet ja akut eivät kuulu ruumaan menevään laukkuun. Muista tarkistaa myös lentoyhtiön matkatavaroiden paino- ja kokorajoitukset.

Kulttuuri

Maassa maan tavalla, ainakin melkein aina. Ota siis selvää kohdemaasi kulttuurista ja sen mahdollisista vaikutuksista soveliaaseen pukeutumiseen eri tilanteissa. Usein esimerkiksi uskonnollisissa nähtävyyksissä vieraillessa vaaditaan tietynlaista pukeutumista. Lisäksi pukeutumalla kohdemaan tyyliin, voit välttää joitain turistien kohtaamia ongelmia.

Pistorasiat

Huomioi, että eri maissa on erilaiset pistorasiat. Varaa siis mukaan ainakin yksi adapteri, sillä aina sen löytäminen kohdemaassa ei ole helppoa.Tee lista

Listat ovat mahtava vaihtoehto, kun matkalaukkuun haluaa kaiken tarpeellisen ja, kun matkalaukun pakkaaminen tuntuu haastavalta.

Mieti ensin matkasi sisältöä, minkälaisia vaatteita tarvitset mukaan? Onko tiedossa esimerkiksi päiväretki luontoon, rento päivä rannalla, vaellus vuorille tai vaikkapa illallinen hienossa ravintolassa? Jokainen tapahtuma matkasi aikana voi vaatia erityisiä varusteita. Mieti myös miten eri tilanteessa käyttämäsi vaatteet ja jalkineet sopivat yhteen. Voitko käyttää samoja kenkiä ja housuja päivällä ja illalla vaihtamalla esimerkiksi vaan paidan ja asusteet? Tärkeintä toimivassa matkalaukussa olisi, että kaikki vaatteet ja asusteet ovat helposti yhdistettävissä toistensa kanssa.

Kerää eri vaatekappaleet sängylle, vielä ennen matkalaukkuun pakkaamista, ja tarkista yhteensopivuus ja tarpeellisuus. Matkalle ei kannata ottaa mukaan vaatteita joista olet epävarma, joita et ole käyttänyt aikoihin tai jotka sopivat vain harvoihin tilanteisiin. Nämä palaavat usein käyttämättöminä takaisin. Pohdi myös kuinka monet kengät tarvitset, sillä ne vievät usein suuren tilan. Mieti asukokonaisuudet valmiiksi ja sovita vaatteiden istuvuus. Monikäyttöisyys on tärkeintä, jos tilaa haluaa säästää.

Voit myös käyttää Misaijn muistilistaa pakkaamisen tukena.

“He who would travel happily must travel light.”

– Antoine de St. ExuperyOptimoi tila

Siisti ja järjestelmällinen tapa pakata matkalaukku säästää tilaa, mutta auttaa matkatavaroita myös saapumaan kohteeseen paremmassa kunnossa. Rullaaminen on yksi suosittu keino välttää ylimääräiset rypyt ja taitteet. Rullaa siis kaikki vaatteet pötköiksi ja asettele tiiviisti matkalaukkuun. Täytä kengät sukilla tai muilla tavaroilla ja asettele rintaliivit sisäkkäin tilan säästämiseksi. Mieti lisäksi mitkä tuotteet voisit ottaa mukaan matkakooissa, esimerkiksi meikeistä ja pesuaineista. Ja muista jättää hieman tilaa tuliaisille!

Vinkki, jos haluat tuoda lasipullossa olevia juomia tuliaiseksi, puhallettavat kellukkeet ovat mainio apu kolhuja vastaan. Pakkaa kuitenkin aina varmuuden vuoksi lisäksi muovipussiin.

Huomioi myös…

Fiksut käsimatkatavarat

Käsimatkatavarat on myös hyvä harkita tarkkaan, varsinkin lentokoneella matkustettaessa. Käsimatkatavaroihin on aina hyvä ottaa pieni selviytymispaketti (vaihtovaatteet, hammasharja, kampa, pieni meikinpoistoaine jne..), jos esimerkiksi matkalaukku häviää tai myöhästyt jatkolennolta ja joudut viettämään yön lentokenttähotellissa ilman varsinaista matkalaukkua. Toisinaan tätäkin tapahtuu ja itse opin tämän kantapään kautta.

Lisäksi arvotavarat on ehdottomasti hyvä pakata käsimatkatavaroihin, ovathan ruumaan menevät tavarat täysin toisten ihmisten varassa. Huolehdi vain painorajoituksista ja muista tarkistaa mitä tuotteita käsimatkatavaroissa ei saa kuljettaa.

Yhteystiedot

Ota matkalle aina mukaan yhteen paikkaan kirjoitettuna tärkeät puhelinnumerot ja muut yhteystiedot: matkavakuutus, korttien kuolettaminen, matkatoimisto, lentoyhtiö, hotelli/hostelli jne. Näin ne ovat helposti saatavilla jos/kun tarve tulee. Muista myös ottaa ylös osoitteet postikortteihin!

Lääkkeet

Pieni lääkepaketti on aina hyvä ottaa matkalle mukaan. Yleisimmät särky- ja pahoinvointilääkkeet, laastarit, desinfiointiaine sekä esimerkiksi maitohappobakteerit, voivat säästää päänvaivalta paikallisessa apteekissa.

Onko sinulla tiedossa matkalaukun pakkaaminen lähiaikoina?

Lue lisää matkailujuttuja täältä!Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.