Makaronitehdas | Misaijn kokemuksia

Hangossa toimintansa aloittanut Makaronitehdas on nykyään kotimaisen Restelin omistama ravintolakonsepti, joka keskittyy “tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa”. Kaikki pastat ovat myös saatavissa gluteenittomina! Misaij kävi kokeilemassa – tässä kokemuksia!

Ravintola: Makaronitehdas
Missä: Redin kauppakeskus, Kalasatama, Helsinki
Hinnat: alkuruoat ja salaatit 3 – 20,80 €, pastat 10,40 – 19 €, jälkiruoat 4,90 – 9,90  €, gluteenittoman pastan lisä 2,1 €

Paikka valikoitui lauantain alkuillan ruokailupaikaksi helppoutensa ansiosta. Makaronitehdas sijaitsee Redin kauppakeskuksessa, ensimmäisessä kerroksessa avoimen ravintolamaailman “Food courtin” laitamilla. Tällä ravintolalla on siis kuitenkin oma tilansa eikä lukeudu avoimeen ravintolamaailmaan.

Listalta löytyy alkupalaksi valikoima salaatteja ja pienempiä antipasto-annoksia. Pastaa löytyy listalta 16 erilaista annosta, joita saa myös alkuruokakokoisina. Jälkkärilista on jäätelöpainotteinen. Myös tasting menu on saatavilla yhteensopivilla viineillä. Kokeilin itse gluteenitonta espanjalaisvaikutteista Pilpil-pastaa, eli jättirapupastaa tulisella valkosipuliöljyllä, valkoviinipersiljaliemellä. Annos kuulosti herkulliselta, mutta olisin kaivannut siihen hieman lisää makua – nyt tämä ei täysin lunastanut odotuksia. Ravintolasta oli loppunut annokseen yhteyteen suositeltu valkoviini, joten tämä jäi kokematta. Seuralaiseni puolestaan kokeili normaalista tuorepastasta valmistettua Carbonaraa. Annos oli kuulemma hyvä, mutta hieman liian kuiva.

Makaronitehdas Carbonara-annos, kuva: Saija/Misaij

Makaronitehdas | Yhteenveto

Redin Makaronitehdas on ihan miellyttävästi sisustettu, palvelu oli ystävällistä ja tuntui, että paikan henkilökunta teki parhaansa. Alkupaloja ei tullut tällä kertaa kokeiltua, mutta ne kuulostivat hyviltä ja voisivat nostaa illalliskokemuksen uudelle tasolla. Gluteeniton pasta ravintolassa ei ole edelleenkään selviö, joten keliaakikkona arvostan paljon sitä, että ravintolasta saa kaikki pasta-annokset gluteenittomana, lisämaksulla toki.

Lounaaksi voisin mennä kokeilemaan uudestaankin (ainakin Tehtaan pestopastan kokeileminen jäi kiinnostamaan). Voin suositella myös rentoon, helppoon ja nopeaan illastamiseen.

Lisää ravintolakokemuksia ja vapaa-ajanjuttuja löydät Misaijn Vapaa-ajan-sivuilta. Jos italialainen ruoka kiinnostaa, lue kokemuksia Helsingin Rautatientorin Olivia Central Station -ravintolasta, ravintola Villa Severinosta tai kokkaa itse herkullinen italialainen Ragù alla bolognese!



Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja vapaa-ajan jutut yhdeltä sivustolta.