Kungfu Kitchen Helsinki | Arvostelu

kungfu-kitchen-helsinki-ravintola

Kungfu Kitchen on 2017 kesän kynnyksellä ovensa avannut aasialaista ruokaa tarjoileva ravintola. Masterchefistä tutuksi tullut Miro Kurvinen perusti Kungfu Kitchenin matkoiltaan saamiensa inspiraatioiden pohjalta ja yhdistelee annoksissa omien sanojensa mukaan perinteistä uusiin ja innovatiivisiin makuihin. Kokemuksena tämä Lönnrotinkadulla sijaitseva ravintola ei tällä kertaa vakuuttanut täysin, vaikka jossain määrin paikkaa tekisi mieli suositella. Lue lisää alta, tässä Kungfu Kitchen Helsinki arvostelu.


Paikka ja tunnelma

Kungfu Kitchen

Ravintola sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 18, kävelymatkan päässä Kampista. Ulkoapäin Kungfu Kitchen näyttää rennolta, mutta samalla tyylikkäältä ja jokseenkin hienostuneelta paikalta. Sisällä sama vaikutelma pysyy. Sisustukseen ja kattaukseen on selvästi panostettu, kadottamatta huoletonta tunnelmaa. Hieman kuitenkin miinusta halvanoloisista kertakäyttösyömäpuikoista, jotka annettiin normaalien aterimien lisäksi. Mielestäni joko muuhun kattaukseen sopivat kauniit puikot tai sitten ei ollenkaan. Tarjoilijat ovat pukeutuneet sopivan rennosti paikan logoilla varustettuihin t-paitoihin ja yleinen tunnelma on viihtyisä. Näkisin paikan sopivan mahtavasti monenlaiseen illanviettoon tärkeistä juhlista, romanttiseen illalliseen.

Palvelu

kungfu-kitchen-arvostelu

Palvelusta jäi positiivinen tunnelma. Jo pöytävarausta soittaessa, puhelusta välittyi mukava fiilis. Saavuttuamme ravintolaan meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja menut sekä juomat tuotiin nopeasti. Tarjoilijat vastasivat kysymyksiin hyvin ja ammattimaisesti, lisäksi erikoisruokavalioita ja allergioita tiedusteltiin tilauksen yhteydessä, joten annosten personointi on varmasti mahdollista. Ilta eteni palvelun osalta hyvin, vaikka muutamaan asiaan kiinnitin huomiota. Kun alkuruoat tuotiin pöytään, ne esiteltiin ja avattiin se mitä lautaselta löytyy, mutta pääruokien tullessa esittelyä ei tehty. Tämän näkisin myös joko tai asiana, mutta linja olisi hyvä olla aina sama. Lisäksi maksun jälkeen (olimme viimeisimpiä asiakkaita) tarjoilijat hävisivät eikä poistumistamme enää huomioitu. Vaikka en näe asiaa suurena miinuksena, on “kiitos ja tervetuloa uudelleen” aina mukava kirsikka kakun päälle.

Menu

japanilaiset-dumplingsit

Menusta löytyy lounasmenu arkisin 11-14.30, viiden ja seitsemän ruokalajin illallismenut sekä toki erillinen a la carte menu. A la carte menu tarjoaa reilusti vaihtoehtoja: erilaisia alkupaloja, Japanilaisia dumplingseja, Bao-leipäsiä, pääruoka-annoksia, joissa valittavana kala tai lihaa, superbowleja, joissa erilaisia raaka-aineita yhdessä kulhossa. Toki myös lisukkeita ja jälkiruokia. Kasvisruokia suosivatkin löytävät menusta omat vaihtoehtonsa.

Ruoka

bao-ravintola-kokemus-helsinki

Alkupaloiksi tilasimme japanilaiset sienidumplingsit ja korealaisen tartarpihvin. Dumplingseja tuli kuusi kappaletta ja ne tarjoiltiin soijan sekä talon (ei niin) tulisen kastikkeen kanssa. Ne olivat ihan hyviä, mutta wau-efekti jäi saamatta. Seuralaiseni tartarpihvi oli toisaalta kuulemma loistava ja maut tässä annoksessa olivat kohdillaan. Pääruoaksi tilattiin Teriyaki salmon superbowl sekä possubao ranskalaisilla. Superbowl oli hieman pettymys, varsinkin hintaansa nähden (23€). Kulho oli täytetty suurimmaksi osaksi riisillä, jota ei pahemmin ollut maustettu. Päällä kasviksia, paistettu kananmuna ja pala lohta. Teriyak-maustettu lohi oli kyllä hyvää ja mahtavasti paistettu, mutta sitä olisi joko saanut olla enemmän tai sitten kulhon muu sisältö olisi voinut tarjota mauiltaan enemmän. Taisin pettyä, koska odotin annokselta hieman liikaa. Seuralaiselleni Bao taas tuntui maistuvan, myös ranskalaiset olivat sopivasti maustettuja ja hyvin friteerattuja. Plussaa kauniista esillepanosta kaikissa annoksissa!

Juomat suhteellisen hyvin linjassa muiden samantyylisten ravintoloiden kanssa. Tosin pieni nootti vedestä. Vesi 3€/henkilö on mielestäni paljon, kun kyse ei ole edes pullovedestä. Varsinkin viinipullon tilauksen yhteydessä veden sopisi kuulua hintaan, meillä kun on niin upea kraanavesi.

Yhteenveto | Kungfu Kitchen Helsinki arvostelu

tartarpihvi

Kuten alussa mainitsin, tätä ravintolaa tekisi mieli suositella, mutta itselleni kokemus oli hieman pettymys. Ehkä odotin paljon, sillä olen vasta palannut Aasian matkalta, jossa koin autenttisia ja upeita makuelämyksiä joka päivä, eivätkä tilaamani annokset yltäneet tälle tasolle. Mahdollisesti jos olisin tilannut jotain muuta, arvosteluni olisi erilainen. Seuralaiselleni esimerkiksi annokset tuntuivat maistuvan hyvin. Ilmapiiri ja paikka itsessään jättivät kuitenkin mukavan tunnelman itsellenikin ja tämän pohjalta luultavasti tulen antamaan tälle ravintolalle toisen mahdollisuuden.
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.