Kesäfestarit 2017 | Heinäkuu

kesäfestarit 2017 Heinäkuu

Kesäfestarit 2017 täyttävät heinäkuun jokaisen viikon ja vaihtoehtoja on lukuisia. Musiikista, hyvästä menosta ja seurasta nautitaan siis ympäri Suomen. Kesäfestarit 2017 tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin, aina popista ja rockista, bluesiin ja jazziin sekä metallista ja iskelmään. Mukaan mahtuu pienempiä festivaaleja tunnelmallisissa merkeissä sekä suuria ja näyttäviä festareita, joissa unohtumattomia spektaakkeleita. Jäljelle jää siis vain valitsemisen vaikeus. Esiintyjiä kesäfestarit 2017 lavoille saapuu joka maailman kolkasta ja toki paikalla myös hurmaavat ja ihanat kotimaiset tähdet. Tutustu heinäkuun 2017 festareihin alla ja poimi suosikkisi!


Tammerkosken sillalla – Tampere

Sunnuntaina 30.6. starttaa viikon pituinen, aina lauantaihin 8.7 asti kestävä, Tammerkosken sillalla -festivaali Tampereen keskustorilla. Mukana on iskelmätähtiä kuten Danny, Tapani Kansa, Katri Helena ja Vain elämää -ohjelmastakin tuttu Laura Voutilainen. Iskelmän lisäksi tarjoillaan myös rockia ja poppia, kun lavan ottavat haltuun Michael Monroe, Chisu ja Klamydia. Artistilistalta löytyy toki myös muita ihania kotimaisia artisteja. Liput ja lisätiedot: Tammerkosken sillalla.

Ruisrock – Turku

Ensimmäisen kerran vuonna 1970 järjestetty Ruisrock on festarinkesän vahva tekijä. Turun Ruissalossa bileet starttaavat perjantaina 7.7 ja jatkuvat sunnuntaihin 9.7., aina iltapäivästä yön pikkutunneille asti. Musiikin ohessa paikalla vaate- ja ruokakojuja, elämyksiä ja palveluita. Artisteihin kuuluu niin kotimaisia tuttavuuksia kuin valloittavia ulkomaalaisia. Valikoima on niin laaja, että täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Mukana muun muassa Tyga, Kygo ja Zara Larsson sekä Martin Garrix, Travis Scott ja Alma. Liput ja lisätiedot: Ruisrock

Jysäri – Jämsä

Himoksella bailataan 7.-8.7. ysärimusan tahtiin. Eurodance ja ihana 90-luku tekevät näistä festareista nostalgian täyttämät ja varmasti elämysrikkaat karkelot. Todellisesta ysärimeiningistä vastaavat menneen vuosikymmenen unohtumattomat artistit kuten Aqua, Movetron, La Bouche sekä Neon 2. Fiilikseen voi myös latautua jo torstaina 6.7. Himos Areenan Jysäri Warm Upissa, jossa mukana DJ Ice K ja DJ Oku Luukkainen. Liput ja lisätiedot: Jysäri.


Kainuun musiikkijuhlat – Kajaani

Kajaanin Kruununpuodinmäen puisto täyttyy torstaista 6.7. aina lauantaihin 8.7. asti musiikista ja kesäfestarit 2017 meiningistä. Kainuun musiikkijuhlilla artisteina nähdään kattaus kotimaisia tekijöitä mukana muun muassa JVG, Vesala, Anna Puu ja TV:stäkin tuttu Nikke Ankara. Liput ja lisätiedot: Kainuun musiikkijuhlat.

Wanaja Festival – Hämeenlinna

Jo yli kymmenenä vuotena järjestetty Wanaja Festival on myös kesäfestarit 2017 valikoimassa. Hämeenlinnan Linnanpuistossa kaksi lavaa täyttyy kahtena päivänä 7.-8.7. Suomen tähtiartistien esityksistä Wanaja Festivaalin merkeissä. Mukana perjantaina muun muassa Antti Tuisku, Sanni ja Juha Tapio. Lauantaina lavat ottavat haltuun muiden lisäksi Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen ja Happoradio. Liput ja lisätiedot: Wanaja Festival.

Kirkastusjuhlat eli kirkkarit – Aitoo

Aitoon Kirkastusjuhlat omaa pitkän historian, sillä se juontaa juurensa paikallisen VPK:n vuosijuhlasta, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1882. Nimensä juhla saa siitä, että sitä vietettiin aikaisemmin aina kirkastussunnuntaina. Tänä vuonna Kirkastusjuhlia vietetään Aitoon kylässä 9.-10.7. Useammalta eri lavalta voi nauttia monipuolisesta artistikattauksesta, mukana esimerkiksi Ellinoora, Remu & Hurriganes sekä Apulanta. Liput ja lisätiedot: Aitoon Kirkastusjuhlat.


Rotuaari Piknik – Oulu

Oulun Rotuaarilla juhlitaan kaupunkifestivaalin merkeissä 12.-15.7. Jokainen festivaalipäivä on täytetty upeilla suomalaisilla suosikeilla. Menosta vastaavat muiden muassa Mikael Gabriel, Kaija Koo, Pete Parkkonen sekä Lauri Tähkä. Paikalle rakentuu myös sadalle ensimmäiselle lippunsa hankkineelle varattu VIP-alue, jossa nautitaan Ravintola Puistolan toteuttamasta piknikistä. Liput ja lisätiedot: Rotuaari Piknik.

Pori Jazz – Pori

Kesäfestarit 2017 ei olisi täydellinen, ellei siihen sisältyisi Pori Jazz. Kirjurinluodolla tunnelmoidaan pääkonserttien tahdissa 13.-15. heinäkuuta, mutta itse tapahtuma alkaa virallisesti jo 8.7., kun Porin Jokirantaan rakentuu jazzkatu ja Cafe Jazziin iltakonserttipaikka. Pääkonserttipäivinä musiikista nautitaan kolmella eri lavalla aina iltapäivästä yömyöhään. Artistikattaus on laaja, kansainvälinen ja takuulla viihdyttävä. Mukana muun muassa jamaikalais-yhdysvaltainen vaikuttava esiintyjä Grace Jones, Jay Kayn luotsaama yhtye Jamiroquai sekä jo kuudetta vuosikymmentä urallaan vetävä Herbie Hancock. Lisätiedot ja liput edullisemmin ennakkoon: Pori Jazz!

Kotkan Meripäivät – Kotka

Kotkassa juhlitaan jälleen Meripäiviä 13.-15.7. Luvassa on ohjelmaa laidasta laitaan. Musiikkia kuullaan useilla lavoilla, purjealustapahtumassa alukset ovat avoinna yleisölle, on katuteatteria, pikadeittailua, tanssia, ruokakojuja sekä perheen pienimmille omaa ohjelmaa, kuten sirkushuveja ja tanssikoulu. Tapahtuman päätähdet nähdään Meripäiväareenalla, mukana muun muassa Suvi Teräsniska, Yö, Laura Voutilainen ja Jari Sillanpää. Liput ja lisätiedot: Meripäiväareena.


Suomipop-Festivaali – Jyväskylä

Suomipop-Festivaali täyttää Jyväskylän Lutakonaukion tänä vuonna suuremmin kuin koskaan. Kesäfestarit 2017 ohjelmiston vahvimmin tämän hetken suomalaiseen radiomusaan keskittyvä festari järjestetään 13.-15.7. jo yhdeksännen kerran. Alue on laajempi, samoin kuin artistikattaus, mukana muun muassa Ellinoora, Apulanta, Vesala sekä Profeetat. Lavoja on kaksi, Suomipop -lava ja Aamulypsy -lava, jossa viihdyttävät kotimaisten tähtiartistien lisäksi radiosta tutut Juha Perälä ja Hovimuusikko Ilkka. Liput ja lisätiedot: Suomipop-Festivaali.

Ilosaarirock – Joensuu

Jo vuodesta 1971 järjestetty ikärajaton Ilosaarirock viihdyttää jälleen Joensuun Laulurinteellä 14.-16.7.2017. Näillä yksillä Suomen suurimmilla festareilla musiikista nautitaan viideltä eri lavalta ja mukana on suomalaisten suosikkien lisäksi reilusti ulkomaalaisia artisteja. Mukana esimerkiksi yhdysvaltalainen kokoonpano Imagine Dragons, länsinaapurin vahvistus The Hellacopters, yhteen kesäksi palannut Ultra Bra sekä suuri kattaus muita tämän hetken kuumia artisteja. Liput ja lisätiedot: Ilosaarirock.

Summerup – Lahti

Lahden Mukkulassa musa pauhaa 14.-15.7. rap- ja pop-painoitteisesti. Näillä puutarhajuhliksikin nimitetyillä festareilla nähdään vieraita yhdysvalloista asti, kuten Post Malone ja Machine Gun Kelly. Kotimaisista artisteista mukana nähdään muun muassa lavoille palaava Pikku G ja youtubejutuistaankin tuttu Arttu Lindeman sekä monia muita. Liput ja lisätiedot: Summerup.


Pioneerifestivaali – Kouvola

Pioneerifestivaali rakentuu Kouvolan Korian Pioneeripuistoon jo kahdeksatta kertaa 14.-15.7. Festari on ikärajaton, anniskelualuetta lukuunottamatta. Viihdykettä on luvassa kahdelta lavalta aina iltapäivästä yömyöhään. Perjantaina mukana esimerkiksi Eläkeläiset ja Mokoma, Lauantaina rokkaa Sonata Artica, Apulanta ja Stamina. Liput ja lisätiedot: Pioneerifestivaali.

Tammerfest – Tampere

Tammerfestejä juhlitaan taas 19.-22.7. Tampereella Ratinanniemen festivaalipuistossa. Luvassa neljä päivää ja iltaa täynnä mahtavaa meininkiä. Mahtavan musiikin lisäksi paikalla kojuja ja lukuisia street food -rekkoja, jotka täydentävät festarikokemuksen. Artisteja suureen kattaukseen kuuluu lukuisia, muun muassa Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Erin ja Mira Luoti. Liput ja lisätiedot: Tammerfest.

Tikkurilafestivaali – Vantaa

Tikkurilafestivaali tuo festarimeininkiä pääkaupunkiseudulle. Tunnelma ja viihtyvyys on viritetty kattoon asti, mahtavan elämyksen luomiseksi. Festivaali järjestetään 21.-22.7. Hiekkaharjun ulkoilupuistossa, johon Tikkurilan aseman tuntumasta pääsee ilmaisella festaribussilla! Pääesiintyjinä perjantaina Suomiräpin suuret starat eli Cheek ja Elastinen, yhteistuumin nimeltä Profeetat. Mukana toki myös muita ihania kotimaisia kuten Apulanta, Vesala, Mikael Gabriel ja Sanni. Liput ja lisätiedot: Tikkurilafestivaali.


Puruvesi Pop – Kerimäki

Puruvesi Pop järjestetään Kerimäen Sirkuskentällä 21.-22.7. Kaksi päivää festarimeinikiä kahden lavan voimin. Mukana rokkia, metallia ja poppia suomalaisartistien voimalla. Perjantaina viihdyttää esimerkiksi Reckless Love ja Anssi Kela ja lauantaina muun muassa Neljä Ruusua ja Juha Tapio. Liput ja lisätiedot: Puruvesi Pop.

John Smith – Laukaa

Viime vuonna startannut John Smith festari palaa kesäfestarit 2017 ohjelmistossa. Kylpylähotelli Peurungan tuntumaan rakentuvalla festivaalialueella juhlitaan rokkaavan musiikin tahtiin 21.-22.7. Teemana todella on Rock ja artistikattaus on sen näköinen. Mukana muun muassa Children Of Bodom, Amorphis, CMX ja Before The Dawn. Liput ja lisätiedot: John Smith.

Ilmiö – Turku

Ilmiö festivaali on jatkoa H2Ö nimellä tutuksi tulleelle vaihtoehtomusiikin festarille. Mukana tapahtumassa musiikin lisäksi myös taidetta, kuten performansseja ja installatioita, monipuolisen kokemuksen tarjoamiseksi. Festivaali järjestetään 29.7. Turun Uittamon kansanpuistossa. Artisteina nähdään muun muassa Pöllöt, Syd Arthur, Man Duo ja Ylva. Liput ja lisätiedot: Ilmiö 2017.


Qstock – Oulu

Oulun Kuusisaaressa juhlitaan kesäfestarit 2017 tunnelmissa Qstock festareiden merkeissä 28.-29.7. Qstockin 15-vuotista taipaletta juhlistetaan kuudella lavalla ja yli kuudellakymmenellä esiintyjällä. Luvassa on siis varmasti ikimuistoinen festivaalikokemus. Mukana esimerkiksi Marilyn Manson, Pete Parkkonen, Saara ja Alice Cooper. Liput ja lisätiedot: Qstock

Dbtl – Turku

Dbtl eli Down by the laituri juhlii tänä vuonna 30-vuotis juhlavuottaan 27.-29.7. Festivaali järjestetään Turun keskustan lähettyvillä Urheilupuisto yläkentällä. Mukana kattaus kotimaisia tähtiartisteja, kuten Robin, Happoradio ja Yö. Sekä vahvistuksena länsinaapurista Måns Zelmerlöw. Liput ja lisätiedot: Dbtl.

Solarsound – Seinäjoki

Solar Sound on jo useampana vuonna järjestetty kaupunkifestivaali, joka keskittyy urbaaniin ja elektroniseen musiikkiin. Tänä vuonna festivaali rakentuu Seinäjoelle 28.-29.7 ja mukana esimerkiksi Alan Walker, Inna ja Redfoo. Liput ja lisätiedot: Solarsound.

Rockcock – Kuopio

Kuopiossa rockataan ja popataan Rockcockin merkeissä 28.-29.7. Väinölänniemellä. Musiikin lisäksi oheisohjelmassa Freestyle Motocross Show, jossa uhkarohkeiden motoristien temput viihdyttävät varmasti. Artisteina nähdään muun muassa Teflon Brothers, Lauri Tähkä, Roope Salminen ja Koirat sekä Block Buster. Lisäksi uunituore bändikisan voittaja esittelee musaansa. Liput ja lisätiedot: Rockcock.

Mitkä Kesäfestarit 2017 sinä valitset?

Elokuun festarit löytyvät täältä.
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.