Gluteeniton Nizza

Gluteeniton Nizza

Yleensä ennen reissujani etsin aina tietoa kohteen gluteenitonta ruokaa tarjoavista ravintoloista. Tällä kertaa etukäteen ei löytynyt kovin paljon tietoa aiheesta gluteeniton Nizza. Kaupungista löytyi kuitenkin parikin mielenkiintoista ruokapaikkaa ja yksi sattumalta löydetty ihana ravintola Monacossa. Myös ruokakaupoissa näytti olevan gluteenittomia tuotteita yllättävän paljonkin tarjolla. Tässä siis vinkkini ja kokemukseni aiheesta gluteeniton Nizza.


Gluteeniton Nizza | Ravintola Pop-o-Thym

Gluteeniton crepes nizza

Tämä ravintola sijaitsee Nizzan vanhassa kaupungissa ja tarjoilee sekä suolaisia että makeita crepsejä gluteenittomina. Ravintola on vilkkaalla ravintolakadulla ja tunnelma on ehkä hieman pikaruokalamainen. Crepsit ovat kuitenkin maukkaita.

Gluteeniton nutella crepePääruokana syöty juustotäytteinen crepe oli erittäin hyvä ja jälkkäriksi ottamani nutellatäytteinen crepe oli taivaalliseen hyvää. Paikka oli edullinen, palvelu ystävällistä ja ruoka hyvää!

Gluteeniton Nizza | GIGI tavola autentica

Gluteeniton pizza gigi

Ravintola GIGI tavola autentica sijaitsee Nizzan sataman puolella ja täältä sai sekä gluteenitonta pizzaa että burgeria. Menussa oli selkeästi merkitty mitkä annokset olivat gluteenittomia ja paikka oli erittäin suositun oloinen. Eikä ihme, sillä pizza oli erittäin maistuvaa. Pohja oli melko paksu, mutta silti rapeaa ja maukasta. Kuulemma normaali burgeri oli myös erittäin hyvä. Suosittelen lämpimästi!

Gluteeniton Nizza | Ruokakaupat, socca ja macaronit

Ruokakauppoja, joissa tuli käytyä, Utile ja Carrefour City, tarjosivat melko paljonkin gluteenittomia tuotteita. Löytyi leipää, keksejä, pastaa, muroja ym.

Nizza gluteeniton ruoka

Gluteeniton nizza ruokakauppa

Socca, eli paikallinen erikoisuus, kikhernejauhoista tehty lettu, ei tietojeni mukaan ole täysin gluteeniton. Harmi, sillä olisin itsekin halunnut sitä maistaa. Tietoni perustuu siihen, että kysyin asiaa eräässä ravintolassa, jonka listalla soccaa olisi ollut tarjolla ja tarjoilija sattui itse olemaan keliaakikko. Hän kertoi, ettei ainakaan heidän soccansa ole gluteenitonta, koska kikhernejauhoon ilmeisesti lisätään jotakin vehnää. Hän myös sanoi, että riippuu toki varmasti kuinka herkkä on, koska gluteenia on “vain vähän”, mutta minun osaltani jäi socca kokeilematta.


Toinen ranskalainen, klassikko, on tietenkin macaronit. Yleensähän nämä ovat gluteenittomia tai sisältävät gluteenia hyvin vähän. Vanhasta kaupungista löytyi kuitenkin macarons-puoti, joka mainosti macaronejaan täysin gluteenittomina.

Gluteeniton macaron

Näin myös kyltin toisessakin leipomossa, että heidän macaroninsa olisivat gluteenittomia. Näillä voi siis huoletta herkutella!

Gluteeniton Monaco | EQVITA Restaurant

Gluteeniton Monaco

Tämä ravintola jäi erityisesti mieleen, koska se tuli löydettyä aivan sattumalta. Ravintolan terassi sijaitsee autotien alla olevalla kadulla (ei kuulostaa houkuttelevalta, mutta älä anna sen häiritä). Ravintola ja varsinkin sen terassi on sijainnistaan huolimatta kuin pieni keidas. Ruokalistalla oli ainoastaan kasvisvaihtoehtoja ja kun kysyin annosten gluteenittomuudesta tarjoilija vastasi KAIKEN olevan gluteenitonta! Mikä ihana yllätys! Ruoka oli erittäin maukasta (päädyin viikon risottoon, joka oli punajuuririsotto) ja tarjolla oli jopa kahta eri gluteenitonta olutta. Arkisin ravintolassa on tarjolla hyvä lounastarjous: alkupala + pääruoka + vesi tai viini + kahvi tai tee 22 € ja muutoinkin todella kohtuuhintainen. Tämä paikka oli hieno löytö.

Oli mukava löytää Nizzasta ja Ranskan Rivieralta näinkin paljon gluteenittomia vaihtoehtoja. Muissa ravintoloissa, esimerkiksi loistavassa Les Garçons, tiedettiin hyvin, mitä “sans gluten” tarkoittaa ja annokseni valmistettiin minulle gluteenittomana.

Oliko sinulla tiedossa muitakin vinkkejä tai kokemuksia Ranskan Rivieralta? Osallistu keskusteluun alla! Lisää gluteenittomia juttuja löydät täältä.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.