Foxtrail kaupunkiseikkailu Helsinki | Misaijn kokemuksia

Foxtrail kaupunkiseikkailu Helsinki

Misaijlla tykätään pakohuonepeleistä ja kun eteen sattui Foxtrail kaupunkiseikkailun mainos, oli sitä päästävä kokeilemaan. Foxtrail on hieman erilainen pakopeli; siinä on käytössä koko kaupunki. Seikkailun tarkoituksena, ja sen tarina, on vihjeiden avulla löytää, missä Kettu on liikkunut ja löytää se.

Foxtrail tarjoaa tällä hetkellä Helsingissä kahta reittiä, joista urbaani ja merellinen Louhi valikoitui kokeiluun. Toinen reittivaihtoehto on Sampo, jota kuvaillaan yhdistelmäksi perinteistä ja modernia. Molemmissa kävelyä kertyy Foxtrailin mukaan noin 4 kilometriä. Molemmat reitit lähtevät Helsingin Rautatieasemalta.

Foxtrail kokemuksia

Kenelle? Foxtrailin mainostetaan sopivan sekä aikuisille että lapsille, kaveriporukoille, polttariseurueille ja yrityksille. Tämä sopii mielestäni kaikille hauskaa erilaista tekemistä kaipaaville, niin turisteille kuin Helsingissä asuville sekä kaveriporukoille ja varmasti myös duuniporukoille. Reitillä törmäsimme lähinnä pariskuntiin, joista kaikki oli ulkomaalaisia turisteja.


Mitä? Seikkailu ostetaan ja maksetaan netissä. Varausvahvistus ja vihjeet toimitetaan sähköpostiin ja ne tulostetaan reitille mukaan. Vihje tai tehtävän ratkaisu kertoo aina seuraavan vihjeen sijainnin. Vihjeitä ei kannata lukea kaikkia kerralla, jottei pilaa jännitystä, vaan seuraa niitä yksi kerrallaan. Reittimme kesti noin 3 tuntia. Kiersimme Helsinkiä sekä kävellen että raitiovaunulla. Joidenkin “rastien” kanssa kului aikaa jonkin verran ja parissa kohtaa jouduimme lähettämään tekstiviestin, jolla saimme lisävihjeen. Sanoisin, että kaupunkituntemus oli hyödyksi, mutta silti muutamassa kohtaa iski turhautuminen.

Hinta? Kaupunkiseikkailun hinta on 27€/aikuinen ja 17€/7-15-vuotias lapsi (ainakin yksi aikuinen tulee olla mukana). HSL:n lippu ei kuulu hintaan. Myös mahdollisista Helpline-puheluista ja vihjetekstiviesteistä maksetaan oman puhelinliittymän mukainen veloitus.

Milloin? Aloitusajat ovat maanantaista perjantaihin klo 10–18 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo  12–17. Foxtrailin nettisivuilla kerrotaan, että kaupunkiseikkailua voi harrastaa ympäri vuoden.


Kaiken kaikkiaan tämä oli hauska ja mukava kokemus. Reitille lähteminen oli jännittävää, mutta samanlaista kiireen tuntua, kuten pakohuonepeleissä, ei tässä tullut. Kaupunkiseikkailun suorittamiseen kun ei mitään aikarajaa ole. Sää sattui olemaan loistava ulkoilua varten ja tätä varten oli varattu päivästä tarpeeksi aikaa. Oli hauskaa katsoa Helsinkiä hieman eri näkökulmasta. Suosittelen varaamaan tälle aikaa niin, ettei kiire yllätä. Ja valmistautua kävelemään paljon (lue: laittamaan mukavat kengät jalkaan). Reitin loppuvaiheessa alkoi jo hieman väsymystä tuntua. Jotkin rastit ovat ehkä hieman epäloogisia ja vaikeita. Mutta silti, voisin mennä kokeilemaan toisenkin reitin. Tämä oli kiva kokemus!

Lue lisää menovinkkejä Misaijn Lifestyle-sivuilta.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.