Aurinkopuuteri | Kuulaana kesään

Aurinkopuuteri

Aurinkopuuteri on yksi kesän must meikkituotteista. Aurinkopuuteri antaa kasvoille ihanaa eloa, hehkua, kuulautta ja saa kasvot näyttämään päivettyneiltä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole värjätä kasvoja puuterilla, vaan sipaista antamaan väriä kasvoille tai korostamaan päivetystä. Tässä siis vinkkejä aurinkopuuterin käyttöön ja esimerkkejä tuotteista, joilla voit luoda kasvoillesi kauniin hehkuvan lookin.


Aurinkopuuteri | Käyttö

  1. Valitse oikea sävy

Oikean sävyn valinta on tärkeää, jottei kasvot näytä tunkkaisilta. Liian tummalla aurinkopuuterilla ei saa aikaiseksi kuin likaisen näköiset kasvot. Tarkoituksena kuitenkin on luoda kasvoille kasvoille raikas look. Joten vältä liian tummia ja oranssin sävyisiä tuotteita. Vaaleammalla sävyllä saat luonnollisimman lopputuloksen.

  1. Mattaa vai hehkua?

Sävyn lisäksi on valittava, onko aurinkopuuteri matta vai hehkua antava. Mattapintaisen lopputuloksen antavalla aurinkopuuterilla voit myös varjostaa kasvoja, hehkua antava aurinkopuuteri taas sopii enemmän korostuksiin. Muista, että aurinkopuuteri ei kuitenkaan ole ensisijaisesti varjostukseen käytettävä tuote, vaan varjostus tulisi oikeaoppisesti tehdä hieman kylmemmän sävyisillä tuotteilla kuin oranssiin vivahtavilla aurinkopuutereilla.

  1. Oikea paikka

Oikea paikka aurinkopuuterille ovat ne kohdat kasvoista, joihin aurinkokin parhaiten osuu, eli otsa, ohimot ja posket sekä myös leuka. Muista, ettei aurinkopuuterin käyttö ole sama asia kuin kasvojen varjostaminen. Mattapintaista, ei-oranssin sävyistä aurinkopuuteria voi kuitenkin halutessaan käyttää myös varjostamiseen niin, että tuotetta levitetään hiusrajaan, ohimoille, nenänpieliin ja poskiluun alle. Mikäli haluat varjostaa kasvojasi kunnolla, on suositeltavaa hankkia kunnon varjostusväri.Otsan keskikohtaan, nenään ja poskipäille, eli kasvojen korkeimpiin kohtiin, voi sipaista siis myös hehkua antavaa aurinkopuuteria. Mutta älä käytä hehkua antavia tuotteita koskaan poskiluun alle varjostuksen tapaan. Jos sinulla on rasvoittuva, ja jo helposti muutenkin kiiltävä iho, voi hehkua antavat tuotteet olla kuitenkin liikaa.

Tässä oikeaoppisen aurinkopuuterin käytön ja varjostuksen eroja hyvin selventävä video Sephoran Youtube-kanavalta:

Aurinkopuuteri | Tuotteet

Yksi parhaista parhaista aurinkopuuterimerkeistä on Guerlain. Tuotteet ovat ehkä hintavia, mutta ne ovat myös riittoisia ja niin hienojakoisia, että saat helposti luonnollisen lopputuloksen. Guerlain tarjoaa myös mattapinnan antavia aurinkopuutereita, joilla siis saa halutessaan myös tehtyä varjostuksia.

Toinen tuotevinkki ovat Lumenen aurinkopuuterit, koska ne ovat suunniteltu sopimaan erityisesti pohjoismaisen ihon sävyihin. Nordic Chic -aurinkopuuterit ovat puolimatan lopputuloksen antavia, Sun Kissed -sarja taas antaa hieman enemmän hohtavuutta.

Aurinkopuuteri on helppo käyttää, kunhan tietää perusteet ja hyvät tuotteet. Toivottavasti nämä vinkit auttavat kesäisen hehkuvan ja kuulaan lookin luomisessa! Lisää kauneusjuttuja voit lukea täällä.
 

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.