Älä tee näitä | 5 tyylivirhettä

tyylikäs tyylivirheet

Tyylivirheitä sattuu paremmissakin piireissä aina silloin tällöin, mutta nämä 5 tyylivirhettä on helppo korjata. Vaikka nämä tyylivirheet on yleisesti melko tunnettuja, niitä näkee yllättävänkin usein. Poimi tästä siis vinkit talteen, äläkä anna näiden pilata sinun muuten täydellistä asua. Lue myös: Miten pukeutua tyylikkäästi


1. Näkyvät alusvaatteet

Un post condiviso da SHE’S VAGUE (@shesvague) in data:


Vaikka alusvaatteet ovat toisinaan erittäin kauniita ja näyttäviä, ei niiden silti ole tarkoitus näkyä päällepäin. Monet muistavat 2000-luvun alun trendin, jossa stringit vedettiin niin ylös, että ne vilkkuivat näkyvissä. Näkymistä helpottivat myös erittäin matalavyötäröiset farkut. Tämä on nykyään ehdoton tyylivirhe ja housujen vyötärön tulisi nyt nousta niin korkealle, etteivät alusvaatteet edes istuessa näy. Toisaalta on hyvä huomioida myös, etteivät alushousut tai niiden saumat paina niin, että ne näkyvät ikävästi housujen läpi.

Myös rintaliivit tulisi valita asun mukaan, etteivät ne näy. Jos esimerkiksi selkä on asussa avoin, eivät normaalit rintaliivit ole oikea valinta. Huomaa myös, etteivät “läpinäkyvät” silikoniolkaimet tai -takapalat ole oikeasti tyylikkäitä, sillä ne eivät oikeasti ole läpinäkyviä ja pahimmillaan tummuvat käytössä rumiksi. Olkaimettoman asun kanssa tulee valita olkaimettomat liivit, joita nykyään löytyy hyvin useissa tukevissa eri malleissa.

2. Leggingsit päällyshousuina

Un post condiviso da BIG BOOTY (@see_through_leggings) in data:


Leggingsit ovat olleet viime vuosien suosikkijuttu ja käyttö on yleistynyt huomattavasti. Samalla leggingsien suosio päällyshousuina on kasvanut räjähdysmäisesti. Yllättävän usein leggingsejä ei ole valittu tähän tarkoitukseen oikein ja kankaan kiristyessä läpi kuultavat niin pakarat kuin alusvaatteet. Tämä on yksi painavimmista syistä, miksi leggingsejä ei tulisi käyttää päällyshousuina, mutta jos joka tapauksessa haluat pukea ne tarkista, ettei kangas paista milloinkaan läpi. Urheiluleggingsit ja päällyskäyttöön tarkoitetut paksusta kankaasta valmistetut jeggingsit ovat asia erikseen, mutta niissäkin on hyvä tarkastaa, ettei kangas kuulla läpi.


3. Epäsiisteys

Epäsiisteys vaatteissa ja muussa ulkonäössä on tyylimoka, joka voi pahimmillaan pilata koko lookin. Usein suosikkivaatteita on vaikeaa heittää pois, vaikka kulumisen merkkejä olisi jo nähtävissä. Tämä kuitenkin kannattaa, sillä tyylin kannalta kuluneet tai jopa reikiintyneet vaatteet ovat huono valinta. Sama pätee myös tahroihin, jos tahra on niin pinttynyt, ettei mikään enää auta (lue lisää: vinkit tahranpoistoon), on vaatteesta luovuttava.

Tahrojen lisäksi eläinten karvoihin on syytä kiinnittää huomiota. Ketä tahansa pitkäkarvaisen eläimen kanssa elävä tuntee tämän ongelman ja teippiharjojen kulutus kasvaa huomattavalle tasolle, jos tyylistä haluaa pitää huolta. Epäsiistin kuvan antavat myös ryppyiset vaatteet, joten silitysrautaa kannattaa käyttää.

Myös muut ulkonäölliset seikat voivat pilata tyylin. Kuten kulunut ja pois lohkeillut kynsilakka, likaiset hiukset, tuhruinen meikki tai esimerkiksi likaiset kengät. Pienet siisteyteen liittyvät seikat on siis hyvä ottaa huomioon, kun haluaa pukeutua tyylikkäästi.

4. Väärät koot

Un post condiviso da Eri Mendoza (@erimendozaeri) in data:


Väärät koot ovat yleinen tyylimoka, johon silloin tällöin sortuu useampikin, niin vaatteissa kuin jalkineissa. Liian tiukka on huono. Kuvittele esimerkiksi liian pieni kauluspaita, jonka napit pysyvät juuri ja juuri kiinni tai farkut, jotka kiristävät vyötäröltä niin, että hellyydenrenkaat pursuavat niistä ulos. Toisaalta myös liian suurta on hyvä välttää. Vaikka väljiä vaatteita voi nätisti yhdistää tiukempiin, liika väljyys antaa epäsiistin kuvan, ja esimerkiksi vyön varassa roikkuvat housut eivät auta sinua erottumaan eduksesi. Sama pätee kenkiin, liian suuret koot näyttävät huonoilta, koska tekevät kävelystä hankalaa. Liian pienet jalkineet ja varsinkin sandaalit ovat epämukavat sekä huonon näköiset ja tämä näkyy olemuksessa.

5. Liikaa paljasta ihoa

Un post condiviso da SHE’S VAGUE (@shesvague) in data:


Joskus paljas iho koettiin seksikkyyden synonyyminä, mutta ei enää. Nyt liiallinen paljas iho on tyylimoka, jota kannattaa välttää. Tasapaino on kaiken avain, jos paljastat toisaalla, peitä toisaalla niin, että tasapaino säilyy. Vaikka omaisit uskomattomassa kunnossa olevan kropan, ei sen kokonaisvaltainen paljastaminen ole tyylikästä, päinvastoin.


Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.